Brandade białej fasoli z karczochami Dla Dzieci

Brandade białej fasoli z karczochami Dla Dzieci
Brandade białej fasoli z Baby karczochy może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.73 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz dziecko karczochy, cannellini fasola fasola, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Karczochy Duszone Z Fasolą Fava, Gulasz jagnięcy z białą fasolą i karczochami, oraz Sałatka orkiszowa z białą fasolą i karczochami.

Instrukcje

1
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Wyciąć 1/4 cala od łodyg karczochów; łodygi Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
3
Usuń dolne liście i twarde zewnętrzne liście z każdego karczocha, pozostawiając delikatne serce i dno. Trim o 1 cal od wierzchołków karczochów.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
4
Umieść karczochy w holenderskim piekarniku wypełnionym 2/3 wodą; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż liść w pobliżu środka każdego karczocha wyciąga się łatwo.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Odcedzić i schłodzić.
6
Przeciąć na pół wzdłuż.
7
Połówki karczocha, ściąć boki w dół, na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem; grillować 4 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 4 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj czosnek; smażyć 4 minuty lub aż cebula będzie złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
11
Dodaj 2/3 szklanki wody i następne 3 składniki (przez fasolę); gotować 2 minuty lub aż do dokładnie ogrzanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
12
Umieścić mieszaninę fasoli w robocie kuchennym; proces do gładkiej. Trzymaj ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
13
Połączyć wino, pokrojony czosnek i szalotka w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 4 minuty lub aż ciecz prawie wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
14
Dodaj bulion; gotuj na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 3 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
15
Łyżka o 1/2 mieszanki Puchar fasoli do każdego z 6 płytkich misek, i góry każdej porcji z 2 połówki karczochów.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
16
Skropić około 1 1/2 łyżki mieszanki bulionu na wierzchu każdej porcji; posypać każdą porcję 1 łyżeczką natki pietruszki i około 1/4 łyżeczki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
BulionBulion
TymianekTymianek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn