Brandade białej fasoli z karczochami Dla Dzieci
Brandade białej fasoli z Baby karczochy może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.73 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz dziecko karczochy, cannellini fasola fasola, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Karczochy Duszone Z Fasolą Fava, Gulasz jagnięcy z białą fasolą i karczochami, oraz Sałatka orkiszowa z białą fasolą i karczochami.
Instrukcje
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Wyciąć 1/4 cala od łodyg karczochów; łodygi Skórki.
Usuń dolne liście i twarde zewnętrzne liście z każdego karczocha, pozostawiając delikatne serce i dno. Trim o 1 cal od wierzchołków karczochów.
Umieść karczochy w holenderskim piekarniku wypełnionym 2/3 wodą; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż liść w pobliżu środka każdego karczocha wyciąga się łatwo.
Połówki karczocha, ściąć boki w dół, na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem; grillować 4 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 4 protokół lub do miękkości.
Dodaj czosnek; smażyć 4 minuty lub aż cebula będzie złoty.
Dodaj 2/3 szklanki wody i następne 3 składniki (przez fasolę); gotować 2 minuty lub aż do dokładnie ogrzanego.
Umieścić mieszaninę fasoli w robocie kuchennym; proces do gładkiej. Trzymaj ciepło.
Połączyć wino, pokrojony czosnek i szalotka w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 4 minuty lub aż ciecz prawie wyparuje.
Dodaj bulion; gotuj na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 3 minut).
Łyżka o 1/2 mieszanki Puchar fasoli do każdego z 6 płytkich misek, i góry każdej porcji z 2 połówki karczochów.
Skropić około 1 1/2 łyżki mieszanki bulionu na wierzchu każdej porcji; posypać każdą porcję 1 łyżeczką natki pietruszki i około 1/4 łyżeczki tymianku.