Bramley & walnut chutney
Bramley & walnut chutney wymaga około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis służy 2 i kosztuje 8,51 zł za porcję. Ta przyprawa ma 2084 kalorie, 14g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. 12 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jabłka bramley, rodzynek, imbiru macierzystego i mielonego cynamonu. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 84%. Podobne przepisy to Chutney Figowo-Orzechowy, Zupa kasztanowo-Koprowa z chutneyem jabłkowo-orzechowym, oraz Czerwona kapusta z jabłkiem i orzechami włoskimi.
Instrukcje
Wszystkie składniki, z wyjątkiem orzechów włoskich, przełożyć na patelnię. Rozgrzać na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Podgrzej trochę ciepło, a następnie pozwól gotować mieszaninę, aż jabłka Bramley rozpadną się na miąższ, ale jabłka jedzące nadal zachowują swój kształt. Może to potrwać od 45 minut do 1 godziny. możesz powiedzieć, że jest gotowy, uruchamiając drewnianą łyżkę przez mieszaninę. Łyżka powinna na krótko pozostawić kanał w mieszaninie i nie powinno być cieczy gromadzącej się w przestrzeni.
Tymczasem, wskazówka orzechy włoskie do małej patelni i gotować na małym ogniu, aż są lekko tosty, mieszając często, aby upewnić się, że nie spalają. Wysterylizuj słoiki.
Gdy chutney jest gotowy, wymieszać orzechy włoskie i krótko gotować, a następnie wlać mieszaninę do słoików. Zostanie przez co najmniej rok.