Braided Brioche
Pleciona Brioche może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 65 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 36. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka aktywnych drożdży, wody, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Braided Brioche, Cinnamon Crunch Pleciony Chleb Brioche, oraz Domowej roboty Brioche (Oh glorious buttery Brioche).
Instrukcje
Przetwarza składniki w cyklu ciasta, zgodnie ze wskazówkami producenta.
Pod koniec cyklu zeskrobujemy ciasto na płytkę lekko pokrytą mąką uniwersalną. Ciasto podzielić na 3 równe kawałki. Jeśli robisz Bochenek 1 1/2 funta, zwiń każdy kawałek, aby utworzyć linę o długości około 12 cali. W przypadku bochenka o wadze 2 funty, zwiń każdy kawałek, aby utworzyć linę o długości około 14 cali.
Układaj liny równolegle około 1 cala od siebie na masle 14 - przez 17-calową blachę do pieczenia. Uszczypnij liny na jednym końcu, oplot luźno, a następnie uszczypnij warkocz razem.
Przykryć Bochenek lekko folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż puffy, o 35 protokół.
Ubij 1 duże żółtko, aby wymieszać z 1 łyżką wody.
Szczotka warkocz z mieszaniny jaj.
Piec warkocz w piekarniku 350 na złoty kolor, o 30 protokół. Schłodzić na stojaku co najmniej 15 minut przed krojeniem.
Podawać na gorąco, ciepło lub chłodno.
Aby zrobić 2-funtowy Bochenek, użyj 1/3 szklanki wody, 3 dużych jaj, 2 dużych żółtek, 3/4 szklanki (3/8 lb.) masło lub margarynę, 3 1/3 szklanki mąki uniwersalnej, 1/4 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki soli i 1 opakowanie aktywnych suchych drożdży.