Brązowy Cukier-Cynamonowy Placek Brzoskwiniowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasto brzoskwiniowe z brązowym cukrem i cynamonem. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 722 kalorie, 10g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.54 za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 50 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka granulowanego cukru, brzoskwiń, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Brązowy Cukier-Cynamonowy Placek Brzoskwiniowy, Orzech jabłko-brzoskwinia chrupiąca z cynamonowo-brązową kruszonką cukrową, oraz Tort kawowy cynamonowo-cukrowy brązowy z polewą z serem waniliowym.
Instrukcje
1 1/3 szklanki masła pokroić w drobną kostkę i schłodzić 15 minut. Wymieszać razem 4 szklanki mąki i 1 1/2 łyżeczki. sól.
Masło pokroić w mieszankę mąki blenderem do ciasta, aż mieszanina przypomina mały groszek. Stopniowo mieszać w 1/2 szklanki wody lodowej widelcem, mieszając, aż suche składniki są zwilżone i ciasto zaczyna tworzyć kulkę i pozostawia boki miski, dodając więcej wody z lodem,1 łyżka. na raz, jeśli to konieczne. Obróć ciasto na kawałek folii; Naciśnij i uformuj ciasto na 2 płaskie dyski. Owinąć każdy dysk w folię i schłodzić od 30 minut do 24 godzin.
Ułożyć 1 krążek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni; posypać ciasto lekko mąką.
Ciasto rozwałkować do grubości około 1/4 cala. Zaczynając od 1 krawędzi ciasta, owinąć ciasto wokół wałka do ciasta.
Umieść wałek do ciasta na 9-calowej płytce ciasta i rozwiń ciasto na płytce ciasta. Naciśnij ciasto do płyty ciasto.
Rozwałkuj pozostały krążek ciasta do grubości około 1/4 cala na lekko posypanej mąką powierzchni.
Obrać brzoskwinie i pokroić w plastry o grubości 1/2 cala; pokroić plastry na pół. Wymieszać razem brązowy cukier, kolejne 3 składniki i pozostałą 1/4 szklanki mąki w misce; dodać brzoskwinie, mieszając do pokrycia. Natychmiast łyżka mieszanki brzoskwini do piecrust w talerzu pie, a kropka z 1 1/2 łyżki. masło. (Nie rób mieszanki do przodu, bo stanie się zbyt soczysta.)
Ostrożnie umieść pozostały kawałek nad nadzieniem; naciśnij krawędzie skorupy razem, aby uszczelnić.
Odciąć nadmiar skorupy i rezerwy. Zagniatane krawędzie ciasta. W razie potrzeby, reroll nadmiar skorupy do 1/4-cala grubości.
Pokroić na 3-calowe liście za pomocą noża.
Wierzch ciasta utrzeć z ubitym jajkiem; wierzch z liśćmi.
Liście pędzla z jajkiem; posypać 1 1/2 łyżki. cukier granulowany.
Wytnij 4 do 5 szczelin na wierzchu ciasta, aby para mogła uciec.
Zamrożenie ciasto 15 minut. W międzyczasie rozgrzej galaretkę w piekarniku 10 minut.
Ułożyć ciasto na gorącej patelni z galaretką.
Piec w temperaturze 425 na dolnej półce piekarnika 15 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 375; piec 40 minut. Przykryć luźno folią aluminiową, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, i piec 25 więcej minut lub aż soki są grube i bąbelkowe (soki będą bąbelki przez górę).
Przełożyć do stojaka z drutu; schłodzić 2 godziny przed podaniem.