Boxty i boczek
Przepis Boxty i boczek może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.44 za porcję. Jedna porcja zawiera 655 kalorii, 18g białka, oraz 40 g tłuszczu. Sprawdza się jako dość tania przystawka. Udaj się do sklepu i podnieś boczek, proszek do pieczenia, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Boxty z boczkiem, jajkami i pomidorami, Naleśniki Boxty, oraz Torty Boxty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 177°.
Pokrój jeden z ziemniaków na 2-calowe kawałki; umieść w rondlu i przykryj wodą. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż ziemniaki będą miękkie i mashable, o 8 protokół. Ziemniaki rozgnieść, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Pozostałe 2 ziemniaki zetrzeć na dużych otworach tarki.
Umieść garść startych ziemniaków na środku czystego ręcznika, a następnie delikatnie przekręć ręcznik, aż ziemniaki uwolnią wodę. Powtórz z pozostałymi ziemniakami.
W dużej misce połączyć mąkę i proszek do pieczenia i ubijać do połączenia. Starte ziemniaki wymieszać z mieszaniną mąki, następnie dodać puree ziemniaczane i wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą.
Masło i mleko polać ziemniakami, mieszając, aż składniki połączą się w sztywne ciasto. Odstawić.
Na dużej patelni, gotować boczek na średnim ogniu, aż ostry, przewracając raz w środku gotowania.
Przenieś na papierowy ręcznik wyłożony talerzem, pozostawiając tłuszcz na patelni.
Dodaj ciasto boxty do tłuszczu boczku przez łyżkę i gotować, aż dobrze rumiane z obu stron, o 4 protokół na stronę.
Przenieś do stojaka z drutu ustawionego w obramowanej blasze do pieczenia, gdy gotują. Gdy wszystkie boxty zostały smażone, przenieść blachy do piekarnika i piec aż gotowane przez, o 10 protokół.
Podawać z boczkiem i syropem klonowym.