Bourride z cytryną Aïoli

Bourride z cytryną Aïoli
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Bourride z cytryną Aïoli może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $8.92 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz aioli z cytryny, sok z cytryny, filety z halibuta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bourride Sètoise-Prowansalska Zupa Rybna Z Aïoli, Żabnica i małż Bourride, oraz Bourride (gulasz rybny z AÃoli).

Instrukcje

1
Przenieść 1 1/3 filiżanki aioli do średniej miski; rezerwa pozostałych aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Wymieszać sok z cytryny i szafran w małej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SzafranSzafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj pory, koper włoski, i marchew; sauté 10 protokół. Wymieszaj liście laurowe i skórkę pomarańczową, następnie sok z małży i mieszankę cytrynowo-szafranową. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Liście LauroweLiście Laurowe
Sok Z MałżySok Z Małży
MarchewMarchew
SzafranSzafran
Koper WłoskiKoper Włoski
PorPor
CytrynaCytryna
5
Dodaj rybę; zmniejsz ciepło do średniego. Gotować na wolnym ogniu, aż ryba będzie nieprzezroczysta w środku, od czasu do czasu spooning cieczy nad rybą zanurzyć w razie potrzeby, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść ryby do dużej miski; przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Gotować płyn w garnku 10 minut, aby zmniejszyć nieznacznie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Ubij 1/2 szklanki zredukowanego płynu do miski z 1 1/3 szklanki aioli, a następnie ubij w żółtkach. Dodać mieszaninę żółtko-aioli do pozostałej cieczy w garnku. Używając drewnianej łyżki, stale mieszaj na średnim ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, około 7 minut(nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
AioliAioli
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
GarnekGarnek
8
Zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać ryby i wszelkie zgromadzone soki w gorącym sosie w garnku; odstawić, aż ryba zostanie podgrzana przez, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ostry SosOstry Sos
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Podziel bourride między 8 płytkich misek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
W razie potrzeby udekorować gałązkami trybuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
TrybulaTrybula
11
Podaj Pozostałe aioli obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia88
Magazyn