Bourbon Pecan Turtles with Fleur de Sel
Bourbon Pecan Turtles z Fleur de Sel może być właśnie napojem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 237 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis od Serious Eats ma 38 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz masło, połówki orzechów pekan, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Żółwie Orzechowe, Masło orzechowe z Fleur de Sel, oraz Solone Gorzkie Czekoladowe Karmelowe Pekan Żółwie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać cukier, mleko odparowane, śmietanę, fasolę waniliową i nasiona (jeśli są używane) w dużym rondlu (6-do 8-quart). Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, odsłonięte i bez mieszania.
Podczas rozgrzewania się mieszanki karmelu, ułóż orzechy na przygotowanej blasze do pieczenia (wyłożonej pergaminem): umieść 4 lub 5 całych orzechów pekan w kształcie gwiazdy dla każdego żółwia, w sumie około 20 gwiazdek, pozostawiając co najmniej 1 cal między gwiazdkami.
Gdy mieszanina karmelu dojdzie do wrzenia, włóż termometr cukierkowy.
Dodaj lekki syrop kukurydziany i delikatnie mieszaj żaroodporną szpatułką, aż wszystko dobrze się wymiesza. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i gotuj, często mieszając i upewniając się, że zeskrobujesz dno garnka, aby utrzymać mieszaninę przed spaleniem, aż mieszanina osiągnie 110°/100C, około 30 minut.
Dodać masło do mieszanki karmelu i wyłowić fasolę wanilii łyżką szczelinową. Ciągle mieszając, gotuj karmel, aż osiągnie 116°/116°C, 15 do 20 minut; będzie to głęboki tawny kolor i będzie miał powolne, toczące się bąbelki w środku.
Wymieszaj sól, bourbon i ekstrakt waniliowy (jeśli używasz), upewniając się, że dobrze wymieszasz, aby były równomiernie rozłożone. W rękawicach kuchennych ostrożnie wlać karmel do lejków cukierkowych. Pozostawić do ostygnięcia na około 5 minut, mieszając go kilka razy, aż zgęstnieje trochę i ma konsystencję gorącej krówki. (Naprzemiennie łyżkę bezpośrednio z garnka po ostygnięciu na około 5 minut.)
Wlać kilka łyżek karmelu na każdej klastrze orzechów pekan. Pozwól im się ustawić, aż nie będą już ciepłe, około 20 minut.
W międzyczasie, temperować 2 szklanki czekolady w żaroodpornej misce nad wrzącą wodą.
Po ustawieniu karmelu wlej przygotowaną czekoladę do czystego lejka. Top każdego żółwia z około łyżką czekolady. (Naprzemiennie łyżka bezpośrednio z miski.) Chcesz tyle czekolady, aby pokryła większość karmelu, ale główki żółwi i tootsies powinny być nadal widoczne. Delikatnie stuknij blachę do pieczenia na blacie, jeden koniec pierwszy, a następnie drugi, aby wyrównać czekoladę.
Dekoruj środek każdego żółwia kilkoma płatkami fleur de sel - ale pamiętaj, aby to zrobić, zanim czekolada całkowicie się ułoży.
Przechowywać żółwie, Pokryte woskiem lub papierem pergaminowym, w szczelnym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej przez okres do 1 tygodnia.