Bourbon Pecan Shortbread
Bourbon Pecan Shortbread może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 49 kalorii, 0g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 36 i kosztuje 8 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka skrobi kukurydzianej, masła, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest improvable. Spróbuj Bourbon Pecan Shortbread, Ciasto Bourbon-Orange Pecan z kremem Bourbon, oraz Babeczki czekoladowe Bourbon Pecan Pie z lukrem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Orzechy zmielić z 1/2 szklanki mąki w robocie kuchennym. Pulsuj i wyłączaj, aż orzechy zostaną zmielone do drobnego miękiszu.
Dodać resztę mąki i skrobię kukurydzianą. Puls do wymieszania.
W osobnej misce, śmietanę masło lub margarynę.
Wymieszać z cukrem cukierniczym, wanilią i burbonem. Pracę w mieszaninie mąki. Zagnieść ciasto na gładką masę.
Lekko Spryskaj patelnię shortbread lub okrągłą patelnię o średnicy 8 cali sprayem z oleju roślinnego. Mocno wcisnąć ciasto na patelnię, pracując od środka. Ciastka pokroić widelcem.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 35 minut, lub do lekko rumiane.
Ostudzić przez 10 minut na patelni. Poluzuj krawędzie nożem i odwróć patelnię na deskę do krojenia. Dotknij lekko, aby poluzować z patelni.
Pokroić na kawałki, póki jeszcze ciepłe.