Bourbon Chocolate Eggnog
Bourbon Chocolate Eggnog może być tylko napojem, którego szukasz. Na 5,57 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1062 kalorie, 20g białka, oraz 59G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odebrać śmietanę, kakao w proszku, jajka i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 80 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czekoladowy ajerkoniak z bourbonem, Ajerkoniak Klonowy Bourbon, oraz Domowy Bourbon Ajerkoniak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść czekoladę i kakao w proszku w żaroodpornej misce. W małym rondlu na średnim ogniu doprowadzić 2 szklanki mleka na wolnym ogniu, a następnie zalać czekoladą i mieszać, aż się stopi.
Dodać pozostałe mleko i śmietanę i odstawić.
Białka umieścić w misce miksera stojącego i ubijać na niskim poziomie, aż piana, o 30 sekund. Zwiększ prędkość do średniej i ubijaj, aż białka będą grube i spienione, około 90 sekund. Mikser działa, powoli strumień w połowie cukru i beat aż włączone, o 30 sekund.
Ubite białka umieścić w dużej misce i rezerwy.
Umieść miskę z powrotem na stojącym mikserze i dodaj żółtka i pozostały cukier.
Trzepaczka ze średnią prędkością, aż żółtka zgęstnieją i bladożółtą, około 1 minuty. Niższa prędkość do niskiej i powoli dodawać mieszankę mleka/czekolady i ubijać, aż w pełni włączone, o 1 minutę.
Dodać bourbon i wymieszać do połączenia.
Za pomocą gumowej szpatułki delikatnie złóż białka w czekoladową mieszankę, podziel między szklanki i podawaj udekorowane ogoloną czekoladą.