Bouillabaisse z Rouille i grzanki czosnkowe może być tylko głównym daniem szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 456 kalorii, 28g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.97 za porcję. 12 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka ząbków czosnku, pora, wywar rybny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać tosty można śledzić to danie główne z Cynamonowe lody tostowe {bezmleczne} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Bouillabaisse Z Pikantnym Rouille, Letnie Bouillabaisse Z Dymnym Rouille, oraz Szkoła gotowania: Bouillabaisse z czerwoną papryką Rouille.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka i jasnobrązowa, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodaj pory, następne 5 składników i 1 łyżeczkę. sól. Gotować, często mieszając, przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Dodać wino; gotować do zmniejszenia o połowę, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodaj zapas. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.Doprawić bulion do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
6
Zdjąć z ognia; wyrzucić gałązki tymianku i zalążek leaves.DO naprzód: bulion można zrobić 1 dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
7
Lekko ostudzić; schłodzić, odsłonięte, aż ostygnie. Przykryć; przechowywać schłodzone.W przypadku schłodzenia, nawinąć bulion bouillabaisse; przykryć i odstawić.W międzyczasie umieść olej w garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić wszystkie małże; podgrzej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouillabaisse
Pudełko Suszonego Spaghetti
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Dodać czosnek i pieprz czerwony płatki; gotować, stale mieszając, aż skwierczeć, ale nie brązowy, 1015 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
9
Dodać małże, zwiększyć ciepło do wysokiej, i mieszać aż równomiernie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
10
Dodaj Pernod; przykryj garnek. Parowe małże, mieszając raz lub dwa razy, aż się otworzą, 710 minut (w zależności od wielkości garnka; wyrzucić wszelkie małże, które nie otwierają się). Wymieszać z pietruszką i gorącym bulionem bouillabaisse. Chochle małże i bulion do misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouillabaisse
Pudełko Suszonego Spaghetti
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Pernod
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Chochla
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Podawać z tostami czosnkowymi i rouille (rouille można dodać do bulionu i rozłożyć na tostach).
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju