Bouillabaisse z Rouille i grzankami czosnkowymi

Bouillabaisse z Rouille i grzankami czosnkowymi
Bouillabaisse z Rouille i grzanki czosnkowe może być tylko głównym daniem szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 456 kalorii, 28g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.97 za porcję. 12 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka ząbków czosnku, pora, wywar rybny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać tosty można śledzić to danie główne z Cynamonowe lody tostowe {bezmleczne} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Bouillabaisse Z Pikantnym Rouille, Letnie Bouillabaisse Z Dymnym Rouille, oraz Szkoła gotowania: Bouillabaisse z czerwoną papryką Rouille.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka i jasnobrązowa, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodaj pory, następne 5 składników i 1 łyżeczkę. sól. Gotować, często mieszając, przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Dodać wino; gotować do zmniejszenia o połowę, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodaj zapas. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.Doprawić bulion do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
6
Zdjąć z ognia; wyrzucić gałązki tymianku i zalążek leaves.DO naprzód: bulion można zrobić 1 dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
7
Lekko ostudzić; schłodzić, odsłonięte, aż ostygnie. Przykryć; przechowywać schłodzone.W przypadku schłodzenia, nawinąć bulion bouillabaisse; przykryć i odstawić.W międzyczasie umieść olej w garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić wszystkie małże; podgrzej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BouillabaisseBouillabaisse
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Dodać czosnek i pieprz czerwony płatki; gotować, stale mieszając, aż skwierczeć, ale nie brązowy, 1015 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
9
Dodać małże, zwiększyć ciepło do wysokiej, i mieszać aż równomiernie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
10
Dodaj Pernod; przykryj garnek. Parowe małże, mieszając raz lub dwa razy, aż się otworzą, 710 minut (w zależności od wielkości garnka; wyrzucić wszelkie małże, które nie otwierają się). Wymieszać z pietruszką i gorącym bulionem bouillabaisse. Chochle małże i bulion do misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
BouillabaisseBouillabaisse
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
PernodPernod
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Podawać z tostami czosnkowymi i rouille (rouille można dodać do bulionu i rozłożyć na tostach).
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów

Składniki

2z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)8krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz0Batoniki toffi Heath(lub więcej) pieprz cayenne(lub więcej) pieprz cayenne2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1łyżka czerwony ocet winnyciasteczka imbirowe, podzieloneciasteczka imbirowe, podzielone2Średnia żółta cebula, posiekanawywar rybny (kliknij po przepis) lub niskosodowy bulion z kurczakawywar rybny (kliknij po przepis) lub niskosodowy bulion z kurczaka32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzugrubo posiekana natka pietruszkigrubo posiekana natka pietruszki1łyżka czerwony ocet winnyząbek czosnku w plasterkachząbek czosnku w plasterkach2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone6ząbki czosnku w plasterkachząbki czosnku w plasterkach1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól koszerna plus więcej do przyprawsól koszerna plus więcej do przypraw8krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepory, tylko białe i bladozielone części, drobno pokrojone (opory, tylko białe i bladozielone części, drobno pokrojone (o11 łyżka suszonego oregano(lub więcej) świeży sok z cytryny(lub więcej) świeży sok z cytryny3kilogramymałże, szorstkie, odkostnionemałże, szorstkie, odkostnione1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula drobno posiekanacebula drobno posiekana11 łyżka suszonego oreganoPernod lub inny likier o smaku anyżuPernod lub inny likier o smaku anyżu1Batoniki toffi Heathpokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki1łyżka czerwony ocet winnysłoiczki pieczonej czerwonej papryki, obrane, grubo posiekanesłoiczki pieczonej czerwonej papryki, obrane, grubo posiekane1Batoniki toffi Heathrozdrobnione nitki szafranurozdrobnione nitki szafranu12gałązkitymianek, wiązany w wiązkętymianek, wiązany w wiązkę8krewetki i żyłkiGrzanka czosnkowaGrzanka czosnkowa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweduże czerwone pomidory, obrane, posiekane, pokrojone w kostkę (oduże czerwone pomidory, obrane, posiekane, pokrojone w kostkę (o
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia79
Magazyn