Bouillabaisse Z Kurczaka
Bouillabaisse z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 3 i kosztuje 8,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1825 kalorii, 124g białka, oraz 116g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści rozmarynu, sok z cytryny, wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse Z Kurczaka, oraz Bouillabaisse Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami i obficie doprawić solą, pieprzem i rozmarynem.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu w dużym piecu holenderskim i brązowych kawałki kurczaka w partiach, aż ładnie rumiane na całym, o 5 do 7 minut na partię.
Przenieść rumiane kawałki kurczaka na talerz i odstawić.
Obniżyć ogień do średnio-niskiego i dodać do garnka czosnek, szafran, nasiona kopru włoskiego, przecier pomidorowy, bulion z kurczaka, białe wino, Pernod, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Wymieszać i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie, i gotować na wolnym ogniu przez 30 do 40 minut, aż czosnek jest bardzo delikatny, mieszając od czasu do czasu.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 300 stopni.
Ostrożnie wlać sos do miski robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Puree aż będzie gładkie. Powrót sos do holenderskiego pieca i dodać ziemniaki i rumiane kawałki kurczaka z ich sokami. Wymieszać ostrożnie.
Przykryć garnek i piec przez 45 do 55 minut, aż ziemniaki będą miękkie i kurczak jest gotowy. Sprawdź przyprawy i podawaj na gorąco w płytkich miseczkach z dużymi dollops rouille i kromkami chrupiącego chleba.
Czosnek i sól umieścić na desce do krojenia i razem mielić.
Przenieść mieszaninę do robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Dodaj żółtko, sok z cytryny, szafran i płatki czerwonej papryki. Proces do gładkiej.
Po uruchomieniu maszyny wlej oliwę z oliwek cienkim, stałym strumieniem przez rurę zasilającą, aby uzyskać gęstą emulsję majonezową.
Przenieść rouille do miski i przechowywać go w lodówce, aż będzie gotowy do podania.