Bouillabaisse Z Kurczaka

Bouillabaisse Z Kurczaka
Bouillabaisse z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 3 i kosztuje 8,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1825 kalorii, 124g białka, oraz 116g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści rozmarynu, sok z cytryny, wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse Z Kurczaka, oraz Bouillabaisse Z Kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami i obficie doprawić solą, pieprzem i rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu w dużym piecu holenderskim i brązowych kawałki kurczaka w partiach, aż ładnie rumiane na całym, o 5 do 7 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
3
Przenieść rumiane kawałki kurczaka na talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
4
Obniżyć ogień do średnio-niskiego i dodać do garnka czosnek, szafran, nasiona kopru włoskiego, przecier pomidorowy, bulion z kurczaka, białe wino, Pernod, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Wymieszać i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie, i gotować na wolnym ogniu przez 30 do 40 minut, aż czosnek jest bardzo delikatny, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
PernodPernod
SzafranSzafran
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 300 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Ostrożnie wlać sos do miski robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Puree aż będzie gładkie. Powrót sos do holenderskiego pieca i dodać ziemniaki i rumiane kawałki kurczaka z ich sokami. Wymieszać ostrożnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Przykryć garnek i piec przez 45 do 55 minut, aż ziemniaki będą miękkie i kurczak jest gotowy. Sprawdź przyprawy i podawaj na gorąco w płytkich miseczkach z dużymi dollops rouille i kromkami chrupiącego chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
Czosnek i sól umieścić na desce do krojenia i razem mielić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Mięso MieloneMięso Mielone
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Przenieść mieszaninę do robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
10
Dodaj żółtko, sok z cytryny, szafran i płatki czerwonej papryki. Proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
SzafranSzafran
11
Po uruchomieniu maszyny wlej oliwę z oliwek cienkim, stałym strumieniem przez rurę zasilającą, aby uzyskać gęstą emulsję majonezową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
EmulsjeEmulsje
12
Przenieść rouille do miski i przechowywać go w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia33
Magazyn