Bouillabaisse

Bouillabaisse
Bouillabaisse może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz kalifornijskie małże, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 66%. Spróbuj Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse, oraz Bouillabaisse dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym, szerokim garnku na średnim ogniu. Podsmażyć por i cebulę, aż przezroczyste, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać czosnek, następnie plastry kopru włoskiego spod ryby na półmisku. Podsmażyć 2 minuty, następnie dodać pomidory, bulion, wino, liść laurowy, tymianek, pieprz i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Rybę wyjąć z talerza; odstawić na bok. Zdjąć łodygi kopru włoskiego i liście i wyrzucić. Marynatę zeskrobać na bulion. Doprowadzić do wrzenia, przykryte; następnie gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż plastry kopru włoskiego będą topniejące, 30 minut. Tymczasem przynieś 1 qt. woda do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Doprowadzić bulion do wrzenia toczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
5
Połóż w halibucie i dodaj tyle wrzącej wody, aby pokryć rybę. Gotować, aż tylko nieprzezroczyste, 5 do 7 protokół; przenieść do talerza i przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Dodać cieńsze filety rybne i krewetki miejscu i gotować tylko do nieprzezroczystego, 2 protokół; przenieść do półmiska jak zrobić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
7
Dodaj kraba i małże i gotować tylko do otwarcia Małży, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
KrabKrab
8
Przenieś oba na talerz.
9
Dodać kalmary i gotować tylko do nieprzezroczystego, o 1 minutę; przenieść do talerza. Wykąpać talerz z chochlą bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
10
Usuń liść laurowy i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
11
Chochla około 1 szklanki bulionu każdy do dużych misek zupy (zachować bulion gorące na drugą porcję, przykryte). Przynieś miski, talerz, rouille i toasty do stołu. Umieść po trochu każdego owoców morza w każdej misce i top z odrobiną rouille.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
12
Służy 8 do
1
Dodaj rybę do pozostałego bulionu i przechowuj, schłodzoną, do 5 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2
Poradnik Zakupowy
3
Wybierając owoce morza, staraj się zmieniać tekstury i smaki. Niektóre powinny być jędrne, inne miękkie; niektóre łagodne, inne słone. Znajdź je w dobrym sklepie z owocami morza lub na targu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
4
ALASKAN Snow crab legs: bardzo jędrna, homogeniczna konsystencja; słodka i łagodna. Zwykle dostępne tylko gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nogi KrabaNogi Kraba
5
Omułki kalifornijskie: słony smak; miękka, topliwa konsystencja z odrobiną żucia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
6
Kalmary kalifornijskie: twarde, ale delikatne; słodkie, ale mięsiste. To nie jest ani ryba, ani Skorupiaki, naprawdę, ale to daje wielką teksturę i smak zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
KałamarnicaKałamarnica
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
7
Krab Dungeness: łuszczący się; słodki i wilgotny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dungeness CrabDungeness Crab
8
Dorsz pacyficzny( dorsz prawdziwy, dorsz szary): delikatny; łagodny smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
9
Halibut pacyficzny: jędrny, o łagodnym smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
10
Podeszwa Petrale: delikatna konsystencja; łagodny, słodki smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolaSola
11
Rockfish (Black bass, Sea bass, Black snapper): średnio twardy; czysty morski smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeabassSeabass
RockfishRockfish
3/4 Funta, 1 Opakowanie, Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki3/4 Funta, 1 Opakowanie, Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki
12
Sablefish (dorsz czarny): jedwabisty, średnio jędrny; bogaty, maślany smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
SablefishSablefish
13
Homary kolczaste: soczyste i jędrne. Można użyć, gotowane, zamiast kraba. Dostępne od jesieni do wiosny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
KrabKrab
14
Krewetki na miejscu: niesamowicie słodki smak i delikatne-chrupiące; trzymaj głowę i ogon, aby uzyskać jak najlepszy smak. Trudno je znaleźć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia30
Magazyn