Bombaj ryba gotowana na parze w liściach bananowca
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Bombaj ryby na parze w liściach bananowych może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.35 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok z cytryny, liście boćwiny szwajcarskiej, liście mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ryba gotowana na parze w liściach bananowca, Sum gotowany na parze w liściach bananowca, oraz Jak gotować: gotowany na parze lepki ryż i wieprzowina owinięte w liście bananowe.
Instrukcje
Mielenie czosnku i, w rękawicach ochronnych, mielenie serranos. W blenderze przecier wszystkie składniki sosu, aż będą gładkie.
Jeśli używasz liści bananowca, odetnij żebra i w dużej misce z gorącą wodą zmiękcz liście 1 minutę, aby zapobiec ich podziałowi.
Wytnij sześć 8-calowych kwadratów z liści. Na powierzchni roboczej ułóż 1 kwadrat liści i osusz.
Rozłóż 1 łyżeczkę sosu ziołowego na środku kwadratu na równą długość kawałka ryby i ułóż kawałek, skórkę w dół, na sosie.
Rozprowadzić 1 łyżkę sosu na kawałku. Fold górnej i dolnej krawędzi liścia nad kawałkiem i złożyć boki liścia nad kawałkiem, załączając go. Ułóż pakiet, szew boki w dół, w bambusowym parowcu lub na dużym stojaku parowca. Zrób jeszcze 5 paczek w ten sam sposób i ułóż w parowarze lub na stojaku.
Pakiety parowe nad wrzącą wodą, przykryte, aż ryba zostanie właśnie ugotowana, około 8 minut.
Podawać rybę natychmiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.