Bolognese w wolnowarze
Przygotowanie bolognese w wolnowarze zajmuje około 4 godzin i 50 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 183 kalorie , 16 g białka i 8 g tłuszczu . Ten bezglutenowy i pierwotny przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,17 USD za porcję . Ten przepis z Allrecipes wymaga małych marchewek, pomidorów w puszce, mleka i parmezanu. Wielu osobom ten sos bardzo przypadł do gustu. 361 osób wypróbowało ten przepis i mu się spodobał. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Ta ocena jest całkiem dobra. Podobne przepisy to Authentic Bolognese Sauce , Baked Macaroni With Bolognese Sauce i Best Ever Bolognese Sauce .
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużej patelni na średnim ogniu, a następnie smaż i mieszaj marchewkę, cebulę i czosnek, aż zmiękną, około 10 minut.
Włóż mieloną wołowinę do patelni i smaż, mieszając i rozdrabniając mięso w trakcie smażenia, aż się zrumieni.
Odcedź nadmiar tłuszczu z patelni i wlej 1 szklankę mleka. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż mleko zostanie wchłonięte, około 15 minut.
Umieść mieszankę wołową w wolnowarze i ustaw go na wysoki poziom. Dodaj zmiażdżone pomidory, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, bazylię, oregano i płatki czerwonej papryki i gotuj przez 2 godziny.
Dodaj 1/2 szklanki mleka i parmezan, dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejne 2 godziny.