Bok Choy i pieczone Tofu Stir-Fry w sosie imbirowo-cytrusowym
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Bok Choy i pieczone Tofu Stir-Fry w sosie imbirowo-cytrusowym może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 12g białka, oraz 3G tłuszczu. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka czosnku, wyciśnięty sok pomarańczowy, grzyby shiitaki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z blog.fatfreevegan.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, Low-Fodmap Veggie Stir Fry with wasabi-Ginger Sauce, oraz Smażone tofu i Bok Choy z sosem nerkowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój dolną, białawą część łodygi na plasterki 1/2 cala. Odstawić na bok i pokroić zielone liście cienko i umieścić na oddzielnym talerzu.
Tofu pokroić w plasterki lub kostkę.
Połącz sok pomarańczowy, sos sojowy, agawa, ocet ryżowy, olej sezamowy i skrobia kukurydziana w małej misce.
Rozgrzać duży wok lub głęboką patelnię. Szybko spryskaj olejem rzepakowym, jeśli to konieczne, i dodaj łodygi bok choy, marchew i imbir. Gotować przez 2-3 minuty.
Dodać kasztany wodne, czosnek i grzyby i nadal gotować, aż grzyby zaczną mięknąć, o 2 Więcej minut. Wymieszać w bok choy zieleni, umieścić tofu na górze, i przykryć szczelnie. Parę krótko, aż zielenie zwiędną i jasnozielone, około 1-2 minut. Wymieszać mieszaninę soku pomarańczowego, dodać go do patelni i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 30 sekund.
Podawać z ryżem lub innym ziarnem.