Przepis bogaty i łatwy deser Tiramisu jest gotowy w około 5 godzin i 15 minut i zdecydowanie jest niesamowitym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 4G białka, oraz 28g tłuszczu. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, śmietana do ubijania, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Łatwy Deser Tiramisu, Sernik Tiramisu Deser, oraz Tiramisu Toffi Deser.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 191°. Spray 13x9-calowy patelni z natryskiem do gotowania. W małym rondlu lub 2-cup microwavable miarki, masło i mleko rozgrzać do gotowania na parze (o 1 minutę na Wysokiej w kuchence mikrofalowej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Masło
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Mikrofalówka
Patelnia Z Sosem
Piekarnik
Patelnia
2
Tymczasem, w dużej misce, ubić jajka z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż do światła. Stopniowo ubić w 3/4 szklanki cukru granulowanego; pokonać 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Winegret Z Wermutu
3
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól, wanilię i gorącą mieszankę mleka; ubijaj na małej prędkości, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Wanilia
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sól
4
Wlać ciasto na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Piec 14 do 16 minut lub aż ciasto sprężyny z powrotem po dotknięciu lekko w centrum. W 1 filiżance miarki wymieszać kawę i 1 łyżkę cukru granulowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Kawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Piekarnik
6
Mżawka nad ciepłym ciastem. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
7
W dużej misce, ubić ser śmietankowy i ser mascarpone mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż będzie gładki i kremowy. Ubić w cukrze pudrze i winie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
Cukier Puder
Serek śmietankowy
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Winegret Z Wermutu
8
W dużej misce ubij śmietanę do ubijania mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż do mieszanki twarogu aż do połączenia.
Na wierzch ciasta posypać startą czekoladą. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub przez noc. Aby służyć, pokroić w kwadraty. Przechowywać w lodówce.