Bogaty i lepki Piernik z marmoladą

Bogaty i lepki Piernik z marmoladą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj bogatych i lepkich pierników z marmoladą. Ten wegetariański przepis służy 18 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz mąkę samodzielnie rosnącą, pomarańczową marmoladę, złote rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Lepki budyń z Marmolady, Lepkie Cebulowe Kiełbaski Marmolada, oraz Lepkie Ciasto Pomarańczowe Z Marmoladą.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło i mąka 9x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia; dno linii papierem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę i zmielony imbir przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło w dużej misce, aż puszyste. Beat w melasie. Ubić w mieszance mąki w 3 dodatkach na przemian z jajkami, po 1 na raz. Ubić w marmoladzie, następnie rodzynki i skrystalizowany imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
MarmoladaMarmolada
MelasaMelasa
RodzynkiRodzynki
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Przełożyć na przygotowaną patelnię do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 38 minut. Fajne ciasto całkowicie w patelni na stojaku. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Ciasto pokroić na 9 kwadratów.
6
Cut każdy kwadrat na pół, co osiemnaście 1 1 / 2x3-calowe kawałki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia1
Magazyn