Bogaty Domowy Ajerkoniak
Bogaty Domowy ajerkoniak to Wegetariańskie napój. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 524 kalorie, 8G białka, oraz 39g tłuszczu. Jeśli masz bourbon, wanilię, śmietanę do bicia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 97 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bogaty i kremowy ajerkoniak, Bogaty i spieniony wakacyjny ajerkoniak (z mikserem elektrycznym lub mikserem stojącym), oraz Bogaty Domowy Hummus dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce ubić żółtka i cukier trzepaczką do uzyskania grubości i koloru cytrynowego. W rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj mleko i 1 szklankę śmietany do ubijania.
Dodać mieszaninę żółtkową, mieszając trzepaczką. Gotować na średnim ogniu 10 minut, stale mieszając, aż mieszanina po prostu pokryje metalową łyżkę.
Wyjąć z ognia; wymieszać wanilią i 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej.
Umieść rondel w zimnej wodzie, aż krem ostygnie, od czasu do czasu mieszając. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Tuż przed podaniem wymieszaj bourbon z schłodzonym kremem. W schłodzonej małej misce ubijaj pozostałą 1 szklankę śmietany do ubijania mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać bitą śmietanę z kremem.
Posypać dodatkową gałką muszkatołową.
Służyć, lub przechowywać w lodówce do czasu serwowania. Ajerkoniak można przechowywać w lodówce do 2 dni.