Bogaty Domowy Ajerkoniak

Bogaty Domowy Ajerkoniak
Bogaty Domowy ajerkoniak to Wegetariańskie napój. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 524 kalorie, 8G białka, oraz 39g tłuszczu. Jeśli masz bourbon, wanilię, śmietanę do bicia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 97 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bogaty i kremowy ajerkoniak, Bogaty i spieniony wakacyjny ajerkoniak (z mikserem elektrycznym lub mikserem stojącym), oraz Bogaty Domowy Hummus dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce ubić żółtka i cukier trzepaczką do uzyskania grubości i koloru cytrynowego. W rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj mleko i 1 szklankę śmietany do ubijania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
żółtko Jajażółtko Jaja
CytrynaCytryna
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać mieszaninę żółtkową, mieszając trzepaczką. Gotować na średnim ogniu 10 minut, stale mieszając, aż mieszanina po prostu pokryje metalową łyżkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wyjąć z ognia; wymieszać wanilią i 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
4
Umieść rondel w zimnej wodzie, aż krem ostygnie, od czasu do czasu mieszając. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Tuż przed podaniem wymieszaj bourbon z schłodzonym kremem. W schłodzonej małej misce ubijaj pozostałą 1 szklankę śmietany do ubijania mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać bitą śmietanę z kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Bita śmietanaBita śmietana
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Posypać dodatkową gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
7
Służyć, lub przechowywać w lodówce do czasu serwowania. Ajerkoniak można przechowywać w lodówce do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
AjerkoniakAjerkoniak
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn