Bogaty Chleb Pomidorowy
Bogaty chleb pomidorowy to Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 136 kalorii. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę chlebową, oliwę z oliwek extravirgin, drożdże i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 21%. Spróbuj Bogaty chleb z jajkiem i masłem, Pikantny Okran w bogatym sosie pomidorowym, oraz Klopsiki gotowane w bogatym sosie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wodę i pomidory w małej misce. Przykryć i odstawić na 30 minut.
Przecedzić mieszaninę pomidorów przez sito nad miską, rezerwując płyn. Pomidory drobno posiekać.
Ciepło zastrzeżone ciecz do 100 do 11
Umieść płyn w dużej misce i wymieszaj drożdże.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodaj 3 szklanki mąki, posiekane pomidory, olej, sól i jajko; mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć 2 palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 14 x 7 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Zwiń prostokąt mocno, zaczynając od krótkiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i końce do uszczelnienia.
Umieść rolkę, szew w dół, na patelni bochenkowej o wymiarach 8 x 4 cale pokrytej natryskiem do gotowania.
Lekko posmarować ciasto sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Odkryć ciasto; piec w 350 przez 40 minut lub aż bochenek jest rumiane na dole i brzmi puste po naciśnięciu.
Zdjąć z patelni; umieścić na stojaku z drutu.
Posmaruj roztopionym masłem.