Bogate ciasto czekoladowe
Przygotowanie bogatego ciasta czekoladowego zajmuje około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 292 kalorie . Za 68 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Sprawdza się jako bardzo niedrogi deser. Jeśli masz pod ręką masło, głębokie ciasto do tarty, żółtka jaj i kilka innych składników, możesz je zrobić. 36 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 32% , to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to bogate w żelazo wegańskie muffinki bezglutenowe , bogate w składniki odżywcze ciasteczka z zielonym groszkiem i bogate w galaretkę scones .
Instrukcje
Wymieszaj trzepaczką 2/3 szklanki cukru, mąkę, kakao i żółtka w rondlu. Wlej mleko. Gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Zaczynam od trzepaczki, a następnie mieszam budyń łyżką w trakcie gotowania.
Zdejmij patelnię z ognia i dodaj wanilię oraz masło lub margarynę.
Dokładnie wymieszaj i wlej nadzienie do podpieczonego, głębokiego spodu do tarty.
W misce ubij białka na sztywną pianę. Powoli dodawaj pół szklanki cukru i ubijaj dalej, aż piana będzie sztywna.
Piec w temperaturze 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita) przez 10–12 minut, aż beza się zarumieni.
Przed podaniem odczekaj kilka godzin, aż ciasto wystygnie.