Bogata Pieczona Zupa Pomidorowa
Bogata pieczona zupa pomidorowa może być tylko zupą, której szukasz. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 99 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 55 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Jeśli masz czosnek, zioła prowansalskie, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Bogata zupa pomidorowa (surowa) na dietę 5: 2 - tylko 33 kalorie, Bogata i kremowa zupa z pieczonych bakłażanów, oraz Ognista zupa pomidorowa z pieczoną ciecierzycą.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F. wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
W misce wrzucić pomidory z 1 łyżką oliwy z oliwek, solą i pieprzem.
Pomidory, pokrojone bokiem w dół, układamy na przygotowanej blasze do pieczenia i zalewamy pomidorami 1 łyżką wody.
Piec w piekarniku przez 1 godzinę.
Wyjąć z piekarnika. Ostrożnie obrać skórki i wyrzucić. Odwróć pomidory, aby były pokrojone bokiem do góry i włóż z powrotem do piekarnika, aż pomidory się wyschną, ale nie wyschną, kolejne 30 do 60 minut.
Pomidory wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Tymczasem, w dużym rondlu, podsmażyć cebulę w pozostałej 1 łyżce oliwy z oliwek na małym ogniu, aż bardzo miękkie, 10 do 12 protokół.
Dodać czosnek i zioła prowansalskie i gotować, aż pachnące, Inny 1 do 2 protokół.
Dodać bulion i pozostałą 1/2 szklanki wody i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Dusić 15 minut. Lekko schłodzić.
W blenderze przecier pomidory (w tym płyn do gotowania na blasze do pieczenia) i mieszaninę wywaru, aż będą bardzo gładkie. Być może będziesz musiał pracować partiami. Przecedzić przez drobne sito, jeśli pożądana jest bardzo gładka konsystencja.
Zupę wlewamy z powrotem do rondla, doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie podgrzewamy. Aby służyć, Chochla do filiżanek lub misek i top albo zawirować oliwy z oliwek lub trochę śmietany, w razie potrzeby.