Boczniaki Marynowane
Marynowane boczniaki to bezglutenowe i wegańskie przepis z 2 porcjami. Na 6,08 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 184 kalorie, 8G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 godzin. Mieszanka liści laurowych, sól do trawienia, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 61%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Smażone boczniaki Królewskie z marynowaną zielenią musztardową, Makaron z serem (z szynką i boczniakami), oraz Wieprzowina z boczniakami.
Instrukcje
Boczniaki dobrze umyć i pokroić na kawałki.
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia i gotować boczniaki na wolnym ogniu przez 8-10 minut, aż będą miękkie.
W średnim garnku połącz ocet, cebulę, sól, cukier i pieprz. Doprowadzić do wrzenia.
Gdy boczniaki będą miękkie, dobrze je odcedzić i przenieść do solanki.
Grzyby gotować w solance przez 5 minut.
Liście laurowe i czosnek podzielić między dwa przygotowane słoiki kufel.
Pakuj boczniaki i cebulę do słoików i top z solanką, pozostawiając 1/2 cala headspace.
Użyj drewnianej łyżki lub pałeczki do usuwania pęcherzyków powietrza ze słoików. Jeśli to konieczne, dodaj więcej solanki, aby przywrócić przestrzeń nad głową do 1/2 cala.
Wytrzyj felgi, nałóż pokrywki i pierścienie oraz przetrzyj słoiki we wrzącej łaźni wodnej przez 15 minut.
Po upływie czasu wyjmij słoiki z garnka do konserw i pozwól słoikom ostygnąć na złożonym ręczniku kuchennym.
Gdy słoiki są chłodne, sprawdź pokrywki, aby zapewnić dobre uszczelnienie. Wszelkie otwarte słoiki należy przechowywać w lodówce.
Niech pikle odpocząć co najmniej 48 godzin przed otwarciem.
Zapieczętowane ogórki są stabilne na półce przez okres do jednego roku.