Boczniaki Królewskie z purée pistacjowym
Boczniaki Królewskie z purée pistacjowym to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na $5.29 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 268 kalorii, 7G białka, oraz 19g tłuszczu. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz ocet ryżowy, natychmiastowy proszek dashi, rzodkiewki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 39%. Spróbuj Boczniaki Królewskie z purée pistacjowym, Boczniaki Królewskie i krewetki na ryżu, oraz Smażone boczniaki Królewskie z marynowaną zielenią musztardową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać karczochy i pokroić w patyczki o grubości 1/4 cala, a następnie przenieść do niereaktywnej żaroodpornej miski.
Pozostałe składniki karczocha zagotować w małym niereaktywnym rondlu, mieszając do rozpuszczenia soli, a następnie zalać karczochami. Schłodzić do temperatury pokojowej, utrzymując warzywa zanurzone w małym talerzu.
Przenieść płynem do szczelnego pojemnika i schłodzić, wstrząsając od czasu do czasu, co najmniej 1 dzień.
Pistacje ugotować w 2 szklankach wrzącej wody w małym rondlu 2 minuty.
Odcedzić i przenieść do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Ponownie odcedzić i obrać Skórki.
W małym rondlu zagotować mirin, proszek dashi i 3 szklanki wody, mieszając, aż proszek się rozpuści, następnie dodać pistacje i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż orzechy będą bardzo miękkie, około 1 godziny.
Odcedzić orzechy, odrzucając dashi, a następnie rezerwy 1/3 szklanki orzechów do dekoracji. Pozostałe orzechy przecedzić z pozostałą 1/2 szklanki wody w blenderze na bardzo gładką, ale gęstą pastę.
Rzodkiewki przyciąć, a następnie pokroić na 6 klinów. Wymieszać z cukrem i koszerną solą w misce, aż cukier i sól się rozpuszczą.
Przyciąć boczniaki, utrzymując łodygi w stanie nienaruszonym, a następnie pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala.
Trim Enoki grzyby, pozostawiając 3 cale łodygi, i rezerwy do dekoracji.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w patelni 12-calowy ciężki nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj tyle boczniaków, aby pokryć patelnię w 1 warstwie, a następnie posypać 1/8 łyżeczki soli koszernej i 1/8 łyżeczki pieprzu i smażyć, obracając raz, aż złoty na brzegach, 2 do 4 protokół.
Przenieść do miski. Smażyć Pozostałe boczniaki w 5 lub 6 kolejnych partiach, używając 1 łyżki oleju, 1/8 łyżeczki soli koszernej i 1/8 łyżeczki pieprzu na partię.
Gdy wszystkie boczniaki są smażone, wróć do patelni, następnie dodaj masło i czosnek i podgrzej, wirując patelnię, aż masło się rozpuści.
Dodać ocet i gotować, mieszając, aż odparuje.
Wyjąć z ognia i wyrzucić czosnek.
Przecier pistacjowy podzielić na talerze, a następnie polać boczniakami.
Wyjmij karczochy z pojemnika za pomocą szczelinowej łyżki i ułóż, wraz z rzodkiewkami, wokół boczniaków.
Posypać grzybami enoki, zielenią, pistacjami i solą morską.
* Jeśli używasz crosnes, zmniejsz o połowę wzdłużnie.* Marynowane Topinambur przechowywać, przykryte i schłodzone, 2 tygodnie. * Puréed i całe gotowane pistacje można przygotować 2 dni wcześniej, a następnie schłodzić osobno, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.* Rzodkiewki można przygotować 4 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.* Grzyby można podsmażyć 2 godziny wcześniej i schłodzić, odsłonić, aż ostygną, a następnie przykryć. Podgrzej na patelni, a następnie przejdź do przepisu.