Boczkowo-Czosnkowe Puree Ziemniaczane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj puree ziemniaczano-czosnkowego. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, pulchne ząbki czosnku, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Puree Ziemniaczane Z Boczkiem I Czosnkiem, Pieczony czosnek i boczek puree ziemniaczane, oraz Boczek Rozmaryn Czosnek Puree Ziemniaki.
Instrukcje
Czosnek i ziemniaki umieścić w garnku, przykryć osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniej wysokości i gotować, aż bardzo miękkie, o 30 protokół.
Dobrze odcedzić; czosnek i ziemniaki włożyć do garnka. Wymieszać na średnim ogniu przez 1 do 2 minut do wyschnięcia. Przełóż przez ricer lub młyn żywności do puree, lub zacieru z masher ziemniaków dla lumpier tekstury. Wymieszać 3/4 szklanki rozgrzanego mleka i masła, dodając więcej mleka w razie potrzeby. Dobrze doprawić solą i pieprzem. Trzymaj ciepło w żaroodpornej misce ustawionej nad garnkiem gotującej się wody, często mieszając.
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry, 7 do 10 protokół.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Gdy ostygnie, pokroić na małe kawałki i posypać ziemniakami tuż przed podaniem. (Można to zrobić do 2 dni wcześniej. Boczek pozostawić w całości, owinąć w folię i schłodzić. Podgrzać w kuchence mikrofalowej i posiekać tuż przed podaniem.)