Boczek Wędzony W Piekarniku
Boczek wędzony w piekarniku wymaga ok. 216 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 13 i kosztuje $1.66 za porcję. To danie główne ma 1086 kalorii, 18g białka, oraz 102g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz sól do utwardzania, cukier granulowany, sól koszerną z kryształu diamentu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest przyniesiony przez Chow. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pastrami Wędzonymi W Piecu, Dip Z Łososia Pieczonego W Piecu, oraz Wędzony w piekarniku Chuck-Eye z kremem chrzanowym.
Instrukcje
Połącz sól koszerną, cukier i sól utwardzającą w małej misce.Przycinaj nierówne krawędzie na brzuchu wieprzowym.
Umieścić skórę brzucha w dół na powierzchni roboczej.
Posypać równomiernie połową utwardzanej mieszaniny i wcierać mieszaninę w mięso, aż zostanie wchłonięte. Odwróć brzuch i posyp go równomiernie pozostałą mieszaniną utwardzającą.
Pozostawić do momentu wchłonięcia mieszaniny utwardzania i wilgoci zroszony na górze, około 5 minut.
Umieść brzuch w bardzo dużej (2 - do 2-1/2-galon) zamykanej plastikowej torbie. (Alternatywnie, można umieścić go w patelni do pieczenia i przykryć szczelnie folią aluminiową.) Przechowywać w lodówce przez 7 dni, przewracając brzuch co drugi dzień.Gdy brzuch jest gotowy, zamocuj stojak z drutu na blasze do pieczenia.
Wyjmij brzuch z worka, opłucz go pod chłodną wodą i osusz papierowymi ręcznikami.
Odstawić brzuch wieprzowy w temperaturze pokojowej na 1 godzinę. W międzyczasie wyjmij wszystkie stojaki z piekarnika, z wyjątkiem jednego ułożonego w najniższej pozycji.
Rozgrzej piekarnik do 93°. Ułóż wnętrze patelni w poprzek folią, nakładając ją na środek patelni o około 1 cal. Upewnij się, że dno i boki patelni są całkowicie pokryte, a nadmiar folii rozciąga się na długie boki i lekko w górę i na krótkie boki patelni. Zrębki rozsypać równą warstwą na folii w dolnej części patelni. Dopasuj stojak do pieczenia nad chipsami. (Stojak do pieczenia powinien znajdować się co najmniej 1 1/2 cala nad dnem patelni. Możesz spróbować przewrócić go w razie potrzeby. Jeśli stojak do pieczenia nadal znajduje się zbyt nisko, użyj stojaka do gotowania na parze lub chłodzenia drutu, który znajduje się co najmniej 1 1/2 cala nad dnem patelni.)
Umieścić brzuch na rack skóry-bok do góry. Przynieś długie krawędzie folii, aby spotkać się w środku. Złóż folię dwukrotnie i zgniataj ją, aby szczelnie zamknąć, upewniając się, że nie dotyka brzucha, aby dym mógł krążyć wokół niej. Podnieś folię po bokach, aby spełnić górny szew i zacisnąć, upewniając się, że cały stojak i brzuch są całkowicie otoczone folią.
Umieść patelnię w dwóch palnikach na średnim ogniu, aż stały strumień dymu wyleje się z górnego szwu wiązki folii, około 5 minut. (Ten krok nie wytwarza Tony dymu, ale nadal możesz chcieć otworzyć okno lub włączyć wentylator powyżej swojego zasięgu.)
Umieścić patelnię w piekarniku i palić, aż brzuch wieprzowy osiągnie 66° na termometrze natychmiastowego odczytu, około 4 do 6 godzin.
Wyjmij patelnię do stojaka z drutu. Ostrożnie otworzyć górny szew folii i niech boczek ostygnie do temperatury pokojowej.
Odciąć i wyrzucić skórę. Owinąć boczek szczelnie w folię i przechowywać w lodówce przez noc przed krojeniem i gotowaniem. Można go szczelnie zapakować do 2 tygodni w lodówce lub do 3 miesięcy w zamrażarce, ale przed zamrożeniem należy owinąć boczek w folię, a następnie folię, aby zapobiec poparzeniu zamrażarki.