Boczek Smażone Ziemniaki
Boczek rozbity ziemniaki to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu. 38 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Mieszanka boczku, cukru, ziemniaków Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest solidne. Podobne przepisy to Boczek Smażone Ziemniaki, Maślano-Boczniaste Ziemniaki, oraz Ziemniaki z boczkiem i serem.
Instrukcje
Ziemniaki na parze w dużym stojaku na parowiec ustawiony nad wrzącą wodą, przykryty, aż do bardzo miękkiego, 20 do 25 minut.
Tymczasem, gotować boczek w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż ostry.
Przenieść boczek z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do odsączenia, rezerwując tłuszcz na patelni.
Dodaj 2 łyżki octu, cukru i 3/4 łyżeczki soli i pieprzu do gorącego tłuszczu boczku, skrobanie brązowych bitów.
Przenieść ziemniaki do dużej miski, rezerwując 1/2 szklanki wody na parze.
Dodać mieszaninę octu do ziemniaków i rozbić tłuczkiem ziemniaczanym do pożądanej konsystencji, dodając zarezerwowaną wodę w razie potrzeby. Wymieszać z koperkiem, boczkiem, octem, solą i pieprzem do smaku.
Ziemniaki mogą być wykonane 3 godziny wcześniej i przechowywane w temperaturze pokojowej. Podgrzać, przykryć, w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku 149°.