Bochenek Żurawinowy

Bochenek Żurawinowy
Bochenek żurawinowy wymaga ok. 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 74 grosze za porcję. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, okruchy krakersów Grahama, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Szynka Żurawinowa Bochenek, Bochenek Żurawinowy, oraz Bochenek Żurawinowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj mąkę, okruchy, brązowy cukier, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać z żurawiną, rodzynkami, orzechami i skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Brązowy CukierBrązowy Cukier
żurawinażurawina
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
RodzynkiRodzynki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OrzechyOrzechy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj ubite jajko, sok pomarańczowy i olej. Mieszać do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Zeskrobać na nasmarowaną patelnię bochenkową o wymiarach 9 x 5 x 3 cale.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
4
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę, lub aż wstawiona wykałaczka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć z patelni do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn