Bochenek z pełnego ziarna z ziarnami
Jeśli masz około 4 godzin i 20 minut do spędzenia w kuchni, chleb pełnoziarnisty z ziarnami może być znakomitym przepisem laktoowowegetariańskim do wypróbowania. Za 17 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 16 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 126 kalorii . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Mieszanka niezbędnego glutenu pszennego, ciepłego mleka, miodu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt doskonałą ocenę Spoonacular wynoszącą 36% . Wypróbuj Pełnoziarnisty chleb żurawinowy z wieloma ziarnami , Zdrowe dla serca, Brownies z pełnego ziarna i Pełnoziarnisty chleb dyniowy , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Włóż wszystkie składniki do formy maszyny do pieczenia chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz podstawowe ustawienie chleba. Wybierz kolor skórki i rozmiar bochenka, jeśli są dostępne.
Piecz zgodnie z instrukcją w maszynie do pieczenia chleba (sprawdź ciasto po 5 minutach mieszania; w razie potrzeby dodaj 1-2 łyżki wody lub mąki).