Bochenek warzywny z brązowego ryżu
Przepisów na dodatki nigdy za wiele, więc wypróbuj bochenek warzywny z brązowego ryżu. Ten przepis służy 6 porcjom. Jedna porcja zawiera 294 kalorie , 13 g białka i 10 g tłuszczu . Za 2,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga młodych grzybów portobello, brązowego ryżu, sera mozzarella i oregano. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 71% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Spróbuj ciast z dzikiego ryżu i brązowego ryżu z pieczonymi warzywami , kalafiorem, brązowym ryżem i smażonym ryżem z warzywami oraz kalafiorem, brązowym ryżem i smażonym ryżem z warzywami, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozłóż 1/2 ryżu na dnie dużego naczynia do pieczenia.
Wlać około 1/2 puszki zupy pomidorowej na ryż i posypać cukinią, żółtą dynią i grzybami.
Posyp warzywa 1/2 szklanki sera mozzarella i 1/2 szklanki sera Cheddar.
Wlać pozostałą 1/2 puszki zupy na ser.
Rozłóż pozostały ryż w naczyniu do pieczenia.
Dodać brokuły, cebulę, paprykę czerwoną, paprykę zieloną, marchewkę, czosnek, pietruszkę i oregano. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać pozostałą 1 puszkę zupy na warzywa i posypać pozostałym serem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zupa pomidorowa będzie musująca, a ser się roztopi, od 25 do 30 minut.
Przed podaniem odstawić na około 5 minut.