Bo Ssäm wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $8.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 2244 kalorii, 261g białka, oraz 78 g tłuszczu. 39 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Sprawdza się jako drogie danie główne. Mieszanka kimchi z kapusty napa, koszerna sól, ryż krótkoziarnisty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 97%. Spróbuj Bo Ssam, Bo Ssam, oraz Bo Ssäm dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić wieprzowinę na patelni do pieczenia, najlepiej taki, który trzyma ją przytulnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2
Wymieszać granulowany cukier i 1 szklankę soli w misce, następnie wcierać mieszaninę do mięsa; wyrzucić nadmiar mieszaniny soli i cukru. Przykryj patelnię folią i włóż do lodówki na co najmniej 6 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Piekarnik rozgrzać do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
4
Wyjmij wieprzowinę z lodówki i wyrzuć wszystkie nagromadzone soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
5
Włóż wieprzowinę do piekarnika i gotuj przez 6 godzin, fastrygując wytopionym tłuszczem i sokami z patelni co godzinę. Wieprzowina powinna być delikatna i w tym momencie ulegać—nie powinna oferować prawie żadnej odporności na ostrze noża i powinieneś być w stanie łatwo wyciągnąć mięso z ramienia za pomocą widelca. W zależności od harmonogramu można podawać wieprzowinę od razu lub pozwolić jej odpocząć i zrelaksować się w temperaturze pokojowej do godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Gotowe do podania - sosy są przygotowywane, ostrygi są gotowe do śukania, sałata jest myta itp.- obróć piekarnik do 260°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
7
Wymieszać razem pozostałą 1 łyżkę soli i brązowy cukier i natrzeć mieszaninę na całej wieprzowiny. Włożyć do piekarnika na 10 do 15 minut, aż cukier stopi się na chrupiącą, słodką skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Podawać bo ssäm całe i gorące, w otoczeniu akompaniamentów.
Bakery & Milk Bar, wszystkie znajdują się w Nowym Jorku. Został uhonorowany wieloma nagrodami, w tym Food & Wine 's Best Chef 2006, Bon Appettit' s Best Chef of the Year 2007, jednym z gq ' s Men of the Year 2007 oraz James Beard Awards dla Rising Star Chef 2007 i Best Chef New York City 2007
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
"Momofuku" jest jego pierwszą książką.Peter Meehan jest pisarzem kulinarnym, który pisał dla New York Timesa i współpracował przy kilku książkach.