Bo-Kaap Cape Malay Kerrie-Południowoafrykański Przylądek Malajski

Przepis Bo-Kaap Cape Malay Kerrie-South African Cape Malay Curry jest gotowy w około 2 godziny i 20 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników afrykańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka marchwi, cebuli, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis z Food.com ma 60 fanów. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bo-Kaap Cape Malay Curry - Południowoafrykańska Mieszanka Przypraw, Cape Malay Owoce morza Curry i RPA żywności Safari w restauracji Gold, oraz Cape Malay Curry.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku lub rondlu.Na dużym ogniu podsmażamy cebulę i czosnek, ciągle mieszając.
Dodać imbir, curry i wszystkie przyprawy i kontynuować mieszanie przez minutę. Doprawić do smaku pieprzem i dodać sól.Zmniejsz nieco ciepło.
Dodać mięso i smażyć, aż będzie rumiane ze wszystkich stron. (Może to być łatwiejsze, jeśli usunąć mieszankę cebuli, czosnku i imbiru i odstawić je na bok, a następnie zwrócić je do garnka po mięso jest rumiane.).
Dodaj ocet i bulion, plus wszystkie pozostałe składniki (z wyjątkiem dżemu morelowego, jogurtu i bananów). Kryć się. Zmniejszyć ciepło. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż wszystko będzie miękkie, około 1 1/2 godziny dla jagnięciny i 2 godziny dla baraniny, może trochę dłużej.Wymieszaj dżem morelowy i jogurt na kilka minut przed podaniem.
Podawać curry z żółtym ryżem i różnymi sambalami i atjarami.