Bo-Kaap Cape Malay Kerrie-Południowoafrykański Przylądek Malajski

Bo-Kaap Cape Malay Kerrie-Południowoafrykański Przylądek Malajski
Przepis Bo-Kaap Cape Malay Kerrie-South African Cape Malay Curry jest gotowy w około 2 godziny i 20 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników afrykańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka marchwi, cebuli, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis z Food.com ma 60 fanów. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bo-Kaap Cape Malay Curry - Południowoafrykańska Mieszanka Przypraw, Cape Malay Owoce morza Curry i RPA żywności Safari w restauracji Gold, oraz Cape Malay Curry.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym garnku lub rondlu.Na dużym ogniu podsmażamy cebulę i czosnek, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać imbir, curry i wszystkie przyprawy i kontynuować mieszanie przez minutę. Doprawić do smaku pieprzem i dodać sól.Zmniejsz nieco ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Dodać mięso i smażyć, aż będzie rumiane ze wszystkich stron. (Może to być łatwiejsze, jeśli usunąć mieszankę cebuli, czosnku i imbiru i odstawić je na bok, a następnie zwrócić je do garnka po mięso jest rumiane.).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodaj ocet i bulion, plus wszystkie pozostałe składniki (z wyjątkiem dżemu morelowego, jogurtu i bananów). Kryć się. Zmniejszyć ciepło. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż wszystko będzie miękkie, około 1 1/2 godziny dla jagnięciny i 2 godziny dla baraniny, może trochę dłużej.Wymieszaj dżem morelowy i jogurt na kilka minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5
Podawać curry z żółtym ryżem i różnymi sambalami i atjarami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Pinotage, Riesling, Chenin Blanc

Pinotage, Riesling i Chenin Blanc są doskonałym wyborem dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Fairview Pinotage z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Fairview Pinotage
Fairview Pinotage
Kolor: wibrujący fioletowy czerwony.Aromat: pikantne ciemne smaki owocowe.Podniebienie: ponure i pikantne, z dojrzałymi taninami i bogatymi owocami.Cellaring: wino będzie nadal się poprawiać w ciągu najbliższych kilku lat.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia57
Magazyn