Bo-Kaap Cape Malay Kerrie-Południowoafrykański Przylądek Malajski

Bo-Kaap Cape Malay Kerrie-Południowoafrykański Przylądek Malajski
Przepis Bo-Kaap Cape Malay Kerrie-South African Cape Malay Curry jest gotowy w około 2 godziny i 20 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników afrykańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka marchwi, cebuli, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis z Food.com ma 60 fanów. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bo-Kaap Cape Malay Curry - Południowoafrykańska Mieszanka Przypraw, Cape Malay Owoce morza Curry i RPA żywności Safari w restauracji Gold, oraz Cape Malay Curry.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym garnku lub rondlu.Na dużym ogniu podsmażamy cebulę i czosnek, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać imbir, curry i wszystkie przyprawy i kontynuować mieszanie przez minutę. Doprawić do smaku pieprzem i dodać sól.Zmniejsz nieco ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Dodać mięso i smażyć, aż będzie rumiane ze wszystkich stron. (Może to być łatwiejsze, jeśli usunąć mieszankę cebuli, czosnku i imbiru i odstawić je na bok, a następnie zwrócić je do garnka po mięso jest rumiane.).
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodaj ocet i bulion, plus wszystkie pozostałe składniki (z wyjątkiem dżemu morelowego, jogurtu i bananów). Kryć się. Zmniejszyć ciepło. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż wszystko będzie miękkie, około 1 1/2 godziny dla jagnięciny i 2 godziny dla baraniny, może trochę dłużej.Wymieszaj dżem morelowy i jogurt na kilka minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
Ciasto Z żurawinąCiasto Z żurawiną
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5
Podawać curry z żółtym ryżem i różnymi sambalami i atjarami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Pinotage, Riesling, Chenin Blanc

Pinotage, Riesling i Chenin Blanc są doskonałym wyborem dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Fairview Pinotage z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Fairview Pinotage
Fairview Pinotage
Kolor: wibrujący fioletowy czerwony.Aromat: pikantne ciemne smaki owocowe.Podniebienie: ponure i pikantne, z dojrzałymi taninami i bogatymi owocami.Cellaring: wino będzie nadal się poprawiać w ciągu najbliższych kilku lat.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia57
Magazyn