Bo Burger
Bo Burger jest bez nabiału danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 50g białka, oraz 21g tłuszczu. Za $2.93 za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 96 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz pod ręką amerykański ser, sól i pieprz, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia spektakularny wynik spoonacular 86%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Burger Club: Wielokrotnie Nagradzany Logan County Burger Patty Melt, Burger Club: Wielokrotnie Nagradzany Logan County Burger Patty Melt, oraz Burger Club: Wielokrotnie Nagradzany Logan County Burger Patty Melt.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W dużej misce dopraw mieloną wołowinę solą i pieprzem.
Dodaj 1/2 szklanki zimnej wody i mieszaj ręcznie, aż mięso wchłonie całą wodę (woda utrzymuje hamburgery wilgotne i soczyste). Uformuj 4 placki.
Podgrzej dużą żeliwną patelnię na średnim ogniu. Spryskaj patelnię nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Dodaj hamburgery i gotuj do żądanej temperatury, około 8 do 10 minut z każdej strony dla średniej studni.
Wyjmij hamburgery z patelni i odstaw na bok.
Dodaj plastry cebuli na tę samą patelnię i gotuj na złoty kolor z obu stron, uważając, aby trzymać je w całych plasterkach. Powinno to zająć około 3 minut z każdej strony.
Wyjmij z patelni i odstaw na bok.
Wbij jajka na tę samą patelnię i gotuj, aż żółtko nie będzie rzadkie. Ostrożnie wyjmij z patelni.
Połóż spód 4 bułek hamburgerowych na płaskiej powierzchni. Ułóż każdą bułkę burgerem. Na wierzch hamburgery z 1 jajkiem, plasterkiem cebuli, 1 plasterkiem sera, a następnie górną bułką. Lekko dociśnij kanapki dłonią.
Umieść kanapki na patelni i gotuj przez 1 minutę z każdej strony, aby rozsmarować bułeczki.
Podawać z frytkami i piklami.
Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel
Burger działa naprawdę dobrze z Merlot, Malbec i Zinfandel. Merlot doskonale sprawdzi się w klasycznym burgerze ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Jednym z win, które można spróbować, jest Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs of Napa Valley, w tym dzielnice Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, przedłużona maceracja, dojrzewanie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jedną z naszych ulubionych par potraw jest pieczony indyk z nadzieniem z dzikich grzybów i orzechów włoskich. Pieczona udziec jagnięcy, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami lub grillowany schab również doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.