Blueberry Port Jam
Dżem jagodowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 804 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 7. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 65 fanów. Jeśli masz jagody, cukier granulowany, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Grillowana polędwiczka wieprzowa z kompot borówkowym, Przyprawione Arepy Z Kaczki Z Sosem Borówkowym, oraz Owacja Na Stojąco: Słodkie Czekoladowe Babeczki Portowe, Syrop Redukujący Wino Portowe, Nadzienie Z Kremu Malinowego Fraiche, Francuski Mus Czekoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować dżem, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść 8 pół-kufli słoików na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia słoików i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie umieść paski i pokrywki w małym rondlu i przykryj wodą.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż woda się gotuje, a następnie wyjąć patelnię z ognia i pozostawić paski i pokrywki na odpoczynek w gorącej wodzie, aż będzie gotowa do użycia.
Środek 5 1/2 szklanki cukru w dużej misce.
Pracując partiami, grubo puree z jagód w blenderze lub robocie kuchennym. Powinieneś wypić cztery filiżanki.
Przełożyć puree z jagód do dużego, ciężkiego dna garnka.
Ubić pektynę do rozpuszczenia.
Dodać Porto, masło, cynamon i goździki i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina dojdzie do pełnego wrzenia.
Dodaj cukier na raz i kontynuuj gotowanie, ciągle mieszając, aż mieszanina powróci do pełnego wrzenia. Gotować twardo przez minutę.
Zdejmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni dżemu.
Kadzi gorący dżem do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.