Blue Corn Crepe Chicken Enchiladas
Przepis Blue Corn Crepe Chicken Enchiladas może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Na 3,12 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 710 kalorii, 54g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, skondensowany krem z rosołu, mieszankę meksykańskiego sera i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj French Inspired Poblano Crepe 'Enchiladas', Enchiladas z krepy truskawkowej z ciepłym sosem waniliowym, oraz Enchiladas z kurczakiem i kukurydzą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. Spray 13x9-cala (3-quart) naczynie do pieczenia z gotowania sprayu. Odstawić.
W rondlu 4-ćwiartkowym wymieszaj kwaśną śmietanę, salsę, zupę i sól. Gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, jak przygotować niebieskie naleśniki kukurydziane.
Składniki krepy ubić trzepaczką do bardzo dobrego połączenia.
Spryskaj krepę lub dużą płaską patelnię sprayem do gotowania przed wykonaniem każdej krepy.
Wlać około 1/4 cup crepe ciasto na gorącej patelni; rozprzestrzeniać ciasto tak cienkie, jak to możliwe w okręgu. Skręcić po 1 do 2 minut, lub po rumiane. Gotować 30 sekund dłużej.
Usuń naleśniki z ognia i umieść warstwy woskowanego papieru między przygotowanymi naleśnikami, aż wszystkie 6 zostaną wykonane.
Po jednym na raz napełnij przygotowane naleśniki mieszaniną salsy i ugotowanym kurczakiem, a następnie polej łyżką pico de gallo.
Rozwałkuj krepę i umieść w naczyniu do pieczenia. Powtórz z pozostałymi naleśnikami. Doprawić pozostałą mieszaniną salsy i rozdrobnionym serem.
Piec 20 do 25 minut lub aż ser jest bąbelkowy i stopiony.
Podawać na ciepło z dodatkowym pico de gallo, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.