Blood Orange Polenta Upside Down-ciasto z bitą śmietaną
Blood Orange Polentan Upside Down-ciasto z bitą śmietaną może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 81 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 251 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 90 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz crème fraîche, krew pomarańcze, vanillan ekstrakt, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co jest raczej złe. Spróbuj Blood Orange Polentan Upside Down-ciasto z bitą śmietaną, Lepki budyń toffi z krwawą pomarańczą, mandarynką i bitą śmietaną, oraz Ciasto gruszkowo-orzechowe z bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°.
Połącz 6 łyżek stołowychsugar i 3 łyżki wody w 10-calowej patelni odpornej na korozję z 8-calową średnicą i 2 1/2-calowe strony wysokie.Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.Zwiększ ciepło i gotuj bez mieszania, dopóki nie będzie złoty bursztyn (nie ciemny bursztyn), od czasu do czasu szczotkując boki patelni z mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią,około 4 minut.
Wyjmij patelnię z rozgrzanego i ubijaj 2 łyżki masła do szkliwa. Odstawić.
Odciąć oba zaokrąglone końce eachorange tak, że końce są równe i płaskie. Używając noża ostrego, pokrój pomarańcze na 1/16-do 1/8-inch-thickrounds.
Usunąć i wyrzucić dowolne z nich. Ułóż plastry pomarańczy, nakładając się, w koncentrycznych kręgach na szczycie karmelu inbottom patelni.
Ubić mąkę, polentę, proszek do pieczenia i grubą sól koszerną w średniej mieszance bowlto. Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać 3/4 filiżaneksugar, pozostałe 6 łyżek pokój-temperaturebutter i wanilii w anothermedium miski, aż lekkie i puszyste.
Dodaj eggyolks 1 na raz, bicie dobrze po kaźdymaddycja.
Dodać mieszankę mąki w 3 dodatkach z mlekiem w 2 dodatkach, ubijając mieszankę tylko do momentu włączenia.
Używając czystych, suchych ubijaków, ubijaj białka w dużej misce, aż utworzą się miękkie szczyty.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę cukru i beatuntil sztywne, ale nie suche. Złóż 1/3 białek do ciasta, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka w 2 dodatkach. Upuść ciasto bylarge łyżki na plastry pomarańczy w patelni, a następnie rozprowadzić równomiernie.
Piec ciasto, aż tester włożony docentrum wychodzi czysty, około 45 minut.Fajne ciasto na patelni 10 minut. Runsmall nóż wokół ciasta poluzować.
Patelnia na patelni. Korzystanie z rękawic kuchennych, holdplatter i patelnia mocno razem andinvert, pozwalając ciasto osiąść na talerzu.Przestawić wszelkie plasterki pomarańczy, które mogły byćwysunięte. Fajne ciasto całkowicie w temperaturze pokojowej.
Używając miksera elektrycznego, ubij schłodzony crème fraîche i 2 łyżki cukru w średniej bowluntil mieszanina gęstnieje.
Ciasto pokroić w kliny i podawać zdoll z bitej crème fraîche.
* Dostępne w większości supermarketów iw specjalistycznych sklepach spożywczych.