Blissful Peanut Butter-Chocolate Cheesecake
Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 553 kalorie. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 1,55 USD za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś żelatynę, masło, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy obejmują Sernik Czekoladowy Z Masłem Orzechowym, Sernik Czekoladowy Z Masłem Orzechowym, oraz Sernik Czekoladowy Z Masłem Orzechowym.
Instrukcje
Miejsce. patelnia springform na podwójnej grubości folii o dużej wytrzymałości (ok. kwadrat). Bezpiecznie owiń folię wokół patelni.
Umieść ciasteczka w robocie kuchennym; przykryj i przetwarzaj, aż okruchy będą drobne. Wymieszać z masłem. Naciśnij na dole i 2 w. do góry strony przygotowanej patelni; odstawić.
W dużej misce ubić serek śmietankowy i cukier na gładką masę. Ubić w stopionych czekoladkach i wanilii.
Dodaj jajka; bić na niskiej prędkości tylko do połączenia.
Umieść patelnię springform na dużej patelni do pieczenia; dodaj 1 cal. gorącej wody do większej patelni.
Piec w temperaturze 325° przez 60-65 minut lub do momentu, gdy środek jest po prostu ustawiony, a góra wydaje się matowa.
Wyjmij patelnię springform z łaźni wodnej. Schłodzić na stojaku drucianym przez 10 minut. Ostrożnie Uruchom nóż wokół krawędzi patelni, aby się poluzować; ostudzić 1 godzinę dłużej.
W przypadku musu z masłem orzechowym posyp żelatynę zimną wodą; odstaw na 1 minutę. Mikrofalówka na wysokim poziomie przez 20-30 sekund. Wymieszać i odstawić na 1 minutę lub do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.
W międzyczasie, w małym ciężkim rondlu, rozgrzać śmietanę, masło orzechowe i cukier, aż bąbelki utworzą się po bokach patelni.
Do żółtek ubić niewielką ilość gorącej mieszanki. Wróć wszystko na patelnię, ubijając stale.
Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje tylną część łyżki. Wymieszać w mieszaninie żelatynowej. Szybko przenieść do miski; umieścić w lodowatej wodzie i mieszać przez 15 minut lub do ostygnięcia i zgęstnienia.
Polać sernikiem. Przechowywać w lodówce przez noc.
Do dekoracji, w kuchence mikrofalowej, rozpuść czekoladę.
Udekoruj czekoladowymi lokami i bitą śmietaną w razie potrzeby.