Bliskowschodni gulasz wolno gotowany z jagnięciną, ciecierzycą i figami
Bliskowschodni, wolno gotowany gulasz z jagnięciną, ciecierzycą i figami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 231 kalorii, 16G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.72 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Tylko kilka osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 52 minuty. Jeśli masz mielony kminek, miętę, nić szafranową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bliskowschodni gulasz wolno gotowany z jagnięciną, ciecierzycą i figami, Ryż bliskowschodni z czarną fasolą i ciecierzycą, oraz Bliskowschodnia Sałatka Taco z pieczoną ciecierzycą, pikantnym sosem z awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Niech olej dostać ogrzewanie w dużym garnku na średnim ogniu; również płaszcz patelni z gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać w połowie kostek jagnięciny; wymieszać / saute 8 minut lub aż rumiane; usunąć z patelni.Powtórz procedurę z pozostałą jagnięciną.Powrót pierwszej partii jagnięciny z powrotem do garnka tak, że wszystkie jagnięcina jest teraz w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodaj cebulę, 1/4 szklanki wody, i czosnek; gotować 4 1/2 minut lub aż lekko rumiane, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodać kminek i kolejne 6 składników; gotować 30 sekund, stale mieszając.Wymieszać bulion i 1 1/2 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia.Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.Wymieszać w ciecierzycy i następne 3 składniki; przykryć i dusić 20 minut lub aż marchewki są gotowe.Wymieszać z miętą i solą.To danie jest najlepsze, gdy wykonane z wyprzedzeniem i schłodzone do 2 dni, aby umożliwić smaki do stopienia.Można podgrzać w powolnej kuchence lub na kuchence, jeśli jest to pożądane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Słonina Wieprzowa
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej