Blini z kawiorem z tapioki, kandyzowanymi owocami, prażonymi orzechami pekan i Crème Fraîche

Blini z kawiorem z tapioki, kandyzowanymi owocami, prażonymi orzechami pekan i Crème Fraîche
Blini z kawiorem z tapioki, kandyzowanymi owocami, prażonymi orzechami pekan i Crème Fraîche może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 800 kalorii, 11g białka, oraz 54g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.26 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka perłowej tapioki, śmietana do ubijania, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Blini z kawiorem z tapioki, kandyzowanymi owocami, prażonymi orzechami pekan i Crème Fraîche, Bliny cytrynowe z kawiorem i cebulką Creme Fraîche, oraz Bliny gryczane z wędzonym łososiem i Crème Fraîche.

Instrukcje

1
Przynieś 3 ćwiartki wody do wrzenia w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj tapiokę i gotuj, aż tapioka będzie czysta, mieszając od czasu do czasu, około 16 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
3
Odcedzić; spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Przenieść tapiokę do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Śmietanę wlać do ciężkiego rondla. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KremKrem
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Żółtka, cukier i sól ubić w średniej misce przez 1 minutę. Stopniowo ubij gorącą śmietanę na żółtka. Powrót mieszaniny do rondla i mieszać na średnim ogniu, aż mieszanina jest wystarczająco gęsta, aby pokryć tył łyżki, o 5 minut; nie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
KremKrem
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Przelać krem do średniej metalowej miski. Ustaw nad miską z lodowatą wodą i mieszaj, aż krem ostygnie. Wymieszać 3/4 szklanki kremu do tapioki. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić tapiokę i pozostały krem osobno. Cały pozostały krem wymieszać z tapioką, aby rozluźnić przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
BudyńBudyń
TapiokaTapioka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Ziemniaki i pasternak gotować w osobnych średnich rondelkach z wrzącej osolonej wody do bardzo miękkiej, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
2
Warzywa dobrze odcedzić, następnie przełożyć na sito ustawione nad średnią miską. Ziemniaki i pasternak przesiać przez sito do miski. Wymieszać z mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PasternakPasternak
ZiemniakZiemniak
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Ubić mąkę w 3 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodać jajka po 1 na raz, ubijając, aby zmiksować po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Cukier i sól ubić na ciasto. Za pomocą miksera elektrycznego ubijać białka aż będą sztywne, ale nie wyschną. Białka złożyć na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Linia obramowana blachą do pieczenia z folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Griddle ciepła na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Pędzel z olejem. W partiach, spadek ciasto przez zaokrąglone łyżki stołowe na patelni, rozprzestrzeniania się do postaci 21/2-do 3-calowe rundy. Gotować do brązowego, o 21/2 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Przenieś do arkusza. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Ostudzić, przykryć szczelnie folią i schłodzić. Rewarm Odkryte w piekarniku 177°, około 7 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
10
Podziel tapiokę na 8 małych miseczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Umieścić 1 miskę na każdym z 8 talerzy. Podziel ciepłe bliny między płytki. Ułóż suszone połówki wiśni, kandyzowane plastry moreli i tosty pekan na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
CzereśnieCzereśnie
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Na talerzach ułożyć łyżkę crme frache i miodu oraz mały kopiec zmielonego cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon MielonyCynamon Mielony
MiódMiód

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilorann profesjonalna kuchnia®lorann profesjonalna kuchnia®2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikandyzowane czerwone wiśnie, połówkikandyzowane czerwone wiśnie, połówki227Orzechy dowolne (posiekane)filiżanka kandyzowanych lub suszonych moreli (około , pokrojona na pół poziomo, a następnie pokrojona poprzecznie w paski o szerokości 1/4 calafiliżanka kandyzowanych lub suszonych moreli (około , pokrojona na pół poziomo, a następnie pokrojona poprzecznie w paski o szerokości 1/4 cala2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicrème fraîchecrème fraîche3largesbiałka jaj (zarezerwowane z tapioki)białka jaj (zarezerwowane z tapioki)3largesżółtka jaj (rezerwa białek na bliny)żółtka jaj (rezerwa białek na bliny)3largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicynamon mielonycynamon mielony1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami227Orzechy dowolne (posiekane)pasternak, obrany, pokrojony w kostkę 1/2 cala (ok. 1 1/2 szklanki)pasternak, obrany, pokrojony w kostkę 1/2 cala (ok. 1 1/2 szklanki)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipekan, tosty, grubo łamanepekan, tosty, grubo łamane11 funt cukinii,(duża tuba)(duża tuba)2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiperłowa tapiokaperłowa tapioka13-calowy kawałek wanilii, podzielony wzdłuż3-calowy kawałek wanilii, podzielony wzdłuż8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinnyOlej roślinny3Średnia żółta cebula, posiekanamakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCytrynowy budyń błyskawicznyCytrynowy budyń błyskawiczny596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki227Orzechy dowolne (posiekane)Ziemniaki Yukon Gold, obrane, pokrojone w kostkę 1/2 cala (ok. 1 1/2 szklanki)Ziemniaki Yukon Gold, obrane, pokrojone w kostkę 1/2 cala (ok. 1 1/2 szklanki)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn