BLC (bekon, sałata i ogórek) z pikantnym kminkiem i miętowym majonezem

Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj BLC (bekon, sałata i ogórek) z pikantnym kminkiem i miętowym majonezem. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 2740 kalorii , 24 g białka i 278 g tłuszczu każda. Za 4,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką mieloną kolendrę, gruby boczek, mielony kminek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 55% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Okład jagnięcy z gorącym kminkiem z chrupiącą sałatką i pikantnym majonezem , Sajgonki z bekonem, sałatą i pomidorami z sosem Sriracha Mayo Dipping i The Ultimate BLT Burgers z miodowym boczkiem w glazurze melasą, grillowaną sałatą i majonezem z wędzonych pomidorów .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Boczek przełóż na ręczniki papierowe, aby odsączyć nadmiar oleju. Na małej, suchej patelni na średnim ogniu praż kminek i kolendrę, aż zaczną wydzielać zapach, około 5 minut. Wrzuć przyprawy do robota kuchennego lub blendera z czosnkiem, majonezem i liśćmi mięty. Przetwarzaj mieszaninę, aż będzie gładka. Dopraw mieszaninę solą i pieprzem do smaku.
Lekko opiecz chleb, aż będzie złocistobrązowy.
Nałóż majonez smakowy na wszystkie kromki chleba. Na połowie plastrów ułóż kilka plasterków ogórka, małą garść sałaty i kilka plasterków ugotowanego boczku. Udekoruj innymi kromkami chleba i ciesz się smakiem!