Blanszowana brukselka z kasztanami

Blanszowana brukselka z kasztanami
Blanszowana brukselka z kasztanami to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 238 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szalotki, sól i pieprz, gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Brukselka i kasztany, Brukselka z kasztanami, oraz Brukselka Z Kasztanami.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Użyj noża do parowania, aby przeciąć X w płaskiej stronie każdej skorupy kasztana. Wrzucić do garnka z wrzącą wodą i gotować przez 10 minut. Obrać zewnętrzną skorupę i brązową skórę. Powrót obrane kasztany do garnka z wodą i gotować do miękkości, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Brukselkę blanszować we wrzącej osolonej wodzie przez około 8 minut lub do momentu, aż będą po prostu miękkie. Uważaj, żeby nie przesadzić z kucharzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Brukselkę dobrze odcedzić i przeciąć na pół wzdłuż. Roztopić masło na patelni i podsmażyć szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać kasztany i brukselkę, wymieszać z masłem. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotować przez 5 minut, aż do ogrzania
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn