Blanszowana brukselka z kasztanami
Blanszowana brukselka z kasztanami to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 238 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szalotki, sól i pieprz, gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Brukselka i kasztany, Brukselka z kasztanami, oraz Brukselka Z Kasztanami.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Użyj noża do parowania, aby przeciąć X w płaskiej stronie każdej skorupy kasztana. Wrzucić do garnka z wrzącą wodą i gotować przez 10 minut. Obrać zewnętrzną skorupę i brązową skórę. Powrót obrane kasztany do garnka z wodą i gotować do miękkości, o 25 protokół.
Brukselkę blanszować we wrzącej osolonej wodzie przez około 8 minut lub do momentu, aż będą po prostu miękkie. Uważaj, żeby nie przesadzić z kucharzem.
Brukselkę dobrze odcedzić i przeciąć na pół wzdłuż. Roztopić masło na patelni i podsmażyć szalotki.
Dodać kasztany i brukselkę, wymieszać z masłem. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotować przez 5 minut, aż do ogrzania