Blancmange
Blancmange może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 286 kalorii, 10g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, migdały, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Blancmange, Czekoladowy Blancmange, oraz Biancomangiare (Blancmange) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żelatynę posypać 1/2 szklanki mleka w małej misce; odstawić.
Umieścić 4 szklanki mleka i migdałów w blenderze,i proces do gładkiej. Przecedzić przez sito do średniego rondla; wyrzucić ciała stałe. Wymieszać z cukrem, solą i ekstraktem i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj mieszaninę żelatyny, mieszając, aż żelatyna się rozpuści; usuń z ognia.
Umieść patelnię w dużej misce wypełnionej lodem na 30 minut lub aż mieszanina mleka osiągnie temperaturę pokojową; od czasu do czasu mieszaj. Delikatnie wymieszać jedną czwartą ubitej polewy do mieszaniny mlecznej; delikatnie złożyć pozostałą polewę.
Łyżka 2/3 szklanki mieszanki mleka do każdego z 9 (6-uncji) kubki kremu pokryte sprayem do gotowania. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny lub przez noc. Poluzuj krawędzie blancmange za pomocą noża lub gumowej szpatułki.
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance i odwróć na talerze.