Blackout Cake

Blackout Cake
Blackout ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 763 kalorie. Ten przepis służy 10. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać mleko, kakao, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Nowy Brooklyn Blackout Cake, Ciasto Czekoladowe Blackout, oraz Tort Mocha Blackout dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć 1 szklankę mleka z 2 łyżkami cukru w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
W misce, połączyć pozostały cukier z solą, kakao i skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
3
Ubij w pozostałej 1/2 szklanki nieogrzanego mleka. Stopniowo ubijać w gorącym mleku i umieścić całą mieszaninę z powrotem do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Podgrzać, na średnim ogniu, mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i po prostu zacznie bąbelkować.
5
Ubić jajko i żółtko i gotować, mieszając, przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Zdjąć z ognia i ubić posiekaną czekoladę i masło. Gdy oba są stopione, przecedzić budyń przez sitko o drobnych oczkach i ostudzić. Przykryć plastikiem i rezerwy w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Aby ciasto: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Lekko masło 2 (8-calowe) patelnie ciasto i linii z pergaminem. Masło pergamin i mąki Patelnie, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Przesiać razem mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
9
W mikserze z batem ubić jajka i cukier, aż będą gęste i w kolorze cytrynowym. Ubić w oleju roślinnym. Na przemian dodawać suche składniki z maślanką, skrobając miskę raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Dodaj kawę i wanilię, aby utworzyć cienkie ciasto. Podzielić pomiędzy przygotowanymi patelniami na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
11
Piec, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, około 40 do 45 minut. Schłodzić na patelni przez 15 minut. Odwróć na stojaki chłodzące, Odklej papier i całkowicie ostudź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Gdy ostygnie, podziel każde ciasto na pół ząbkowanym nożem do krojenia. Zarezerwuj 1 warstwę do innego użytku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
13
Dolną warstwę rozprowadzić połową budyniu czekoladowego reserved.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
14
Drugą warstwę ułożyć na wierzchu i posmarować pozostałym budyniem. Top z ostatniej warstwy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
15
Aby lukier: nad podwójnym kotłem roztopić czekoladę z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
16
Zdjąć z ognia, ubić w parzonej kawie, syropie kukurydzianym i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa ParzonaKawa Parzona
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
17
Umieścić lukier nad łaźnią lodową i schłodzić, ubijając często, aż mieszanina będzie miękka, ale konsystencji spreadable. Pracując szybko, oblodz boki i wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
18
W robocie kuchennym pulsuj ciasteczka na okruchy. Naciśnij okruchy na boki i wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
19
Podawać ciasto w temperaturze pokojowej. Jeśli trzymanie trwa dłużej niż 2 godziny, przechowywać w lodówce do 48 godzin, ale doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocp. cebulacp. cebula2warzywo (np. szpinak)posypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowyposypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowy2Spód: okruszki z herbatników grahammasło w temperaturze pokojowejmasło w temperaturze pokojowej3Spód: okruszki z herbatników graham3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach36wafle pokruszonej czekolady (około 8 wafli)wafle pokruszonej czekolady (około 8 wafli)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekakao (preferowane przetwory Holenderskie)kakao (preferowane przetwory Holenderskie)2Spód: okruszki z herbatników grahamkakao (najlepiej przetworzone po holendersku)kakao (najlepiej przetworzone po holendersku)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca kawa parzonagorąca kawa parzona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekawa parzona w temperaturze pokojowejkawa parzona w temperaturze pokojowej2warzywo (np. szpinak)posypki w różnych kolorach lub kolorowy cukierposypki w różnych kolorach lub kolorowy cukier1porcja startego parmezanumrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1Dodatkowe kandyzowane wiśnieDodatkowe kandyzowane wiśnie11/2 (12 uncji płynu) puszki odparowanego mleka1/2 (12 uncji płynu) puszki odparowanego mleka2(częściowo & )(częściowo & )3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna0warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego113papryka habaneropółsłodka czekolada, drobno posiekanapółsłodka czekolada, drobno posiekana227papryka habaneropółsłodka czekoladapółsłodka czekolada791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1warzywo (np. szpinak)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn