Blackened Tilapia Baja Tacos

Blackened Tilapia Baja Tacos
Przepis Blackened Tilapia Baja Tacos może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 20 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 39g białka, oraz 13g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać awokado, czosnek w proszku, wapno kliny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać awokado można śledzić to danie główne z czekoladowy mus z awokado | szybki ciemny mus z awokado jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Baja Beer-poobijana Tilapia (świetna do rybnych Tacos), Pikantne Tacos Tilapia Baja z limonką i sosem kolendrowym z awokado, oraz Blackened Tilapia Fish Tacos dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 4 składniki w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Połącz sos jalapeo i cebulę w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Połączyć paprykę i 6 kolejnych składników (przez zmieloną paprykę czerwoną); posypać równomiernie rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
RybyRyby
4
Rozgrzać olej w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj rybę na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Ciepłe tortille zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Podzielić ryby, mieszankę cebuli i awokado równomiernie między tortille.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
AwokadoAwokado
CebulaCebula
RybyRyby
7
Podawać z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn