Blackened Tilapia Baja Tacos
Przepis Blackened Tilapia Baja Tacos może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 20 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 39g białka, oraz 13g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać awokado, czosnek w proszku, wapno kliny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać awokado można śledzić to danie główne z czekoladowy mus z awokado | szybki ciemny mus z awokado jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Baja Beer-poobijana Tilapia (świetna do rybnych Tacos), Pikantne Tacos Tilapia Baja z limonką i sosem kolendrowym z awokado, oraz Blackened Tilapia Fish Tacos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Połącz sos jalapeo i cebulę w małej misce.
Połączyć paprykę i 6 kolejnych składników (przez zmieloną paprykę czerwoną); posypać równomiernie rybą.
Rozgrzać olej w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Dodaj rybę na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Ciepłe tortille zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Podzielić ryby, mieszankę cebuli i awokado równomiernie między tortille.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.