Blackberry Merlot Granita
Blackberry Merlot Granita może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 186 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka jeżyn, laski cynamonu, merlot i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wiśnia-Merlot Granita, Jeżyna Granita, oraz BlackBerry Cabernet Granita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki w średnim rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć z ognia; odstawić 15 minut.
Odcedzić mieszaninę przez drobne sito nad miską, zastrzegając moczenie cieczy (nie naciskać jagody lub mieszanina będzie mętny). Zarezerwuj jagody do innego użytku.
Wlać mieszaninę do 8-calowego kwadratowego szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia. Przykryć i zamrozić do częściowego zamrożenia (około 2 godzin). Zeskrobać mieszaninę widelcem, zgniatając wszelkie grudki. Zamrażać przez 3 godziny lub aż do całkowitego zamrożenia, skrobanie widelcem co godzinę.
Wyjąć z zamrażarki; zeskrobać mieszaninę widelcem, aż będzie puszysta.