Black Bean and Corn Enchilada Egg Bake

Black Bean and Corn Enchilada Egg Bake
Black Bean and Corn Enchiladan Egg Bake może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 196 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ser cheddar, skondensowaną zupę z sera nacho, tortille kukurydziane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Czarna fasola, kukurydza i Enchilada Quinoan piec (lub dip!), Black Bean and Quinoan Enchilada Bake, oraz Zapiekanka Z Czarnej Fasoli I Kukurydzy Enchilada Quinoa.

Instrukcje

1
Grease 13x9-inch (3-quart) naczynie do pieczenia. Ułóż 6 tortilli na dnie wysmarowanego naczynia do pieczenia, nakładając się na siebie. Łyżka fasoli i kukurydzy równomiernie na tortille. Łyżka zupy serowej równomiernie na warzywach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Serowa CheddarZupa Serowa Cheddar
WarzywaWarzywa
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
FasolaFasola
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Wytnij pozostałe 4 tortille na 1-calowe paski; ułóż na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
3
W dużej misce, połączyć jajka, mleko i kminek; beat aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
KminekKminek
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Polać paski tortilla. Przykryć szczelnie; przechowywać w lodówce 4 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
5
Piekarnik rozgrzać do 163°. posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Piec na wolnym ogniu przez 55 do 60 minut lub do momentu złożenia jajek.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
8
Aby udekorować, wyciąć pięć 1-calowych kształtów płatków poinsecji z papryki; ułóż w środku naczynia, aby przypominać kwiat poinsecji. Włóż 2 lub 3 gałązki kolendry między płatki. Lub posiekać paprykę i kolendrę; posypać wierzchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
KolendraKolendra
9
Aby służyć, pokroić w kwadraty. W razie potrzeby, top z salsą i kwaśną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Byron Fiddlestix Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Winnica Fiddlestix 2016 Pinot Noir charakteryzuje się fioletowymi i jagodowymi właściwościami, wraz z ziemią, nutami czarnej herbaty i długim dymem.Wegańskie
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn