Black Bean and Corn Enchilada Egg Bake
Black Bean and Corn Enchiladan Egg Bake może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 196 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ser cheddar, skondensowaną zupę z sera nacho, tortille kukurydziane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Czarna fasola, kukurydza i Enchilada Quinoan piec (lub dip!), Black Bean and Quinoan Enchilada Bake, oraz Zapiekanka Z Czarnej Fasoli I Kukurydzy Enchilada Quinoa.
Instrukcje
Grease 13x9-inch (3-quart) naczynie do pieczenia. Ułóż 6 tortilli na dnie wysmarowanego naczynia do pieczenia, nakładając się na siebie. Łyżka fasoli i kukurydzy równomiernie na tortille. Łyżka zupy serowej równomiernie na warzywach.
Wytnij pozostałe 4 tortille na 1-calowe paski; ułóż na górze.
W dużej misce, połączyć jajka, mleko i kminek; beat aż dobrze wymieszane.
Polać paski tortilla. Przykryć szczelnie; przechowywać w lodówce 4 godziny lub na noc.
Piekarnik rozgrzać do 163°. posypać serem.
Piec na wolnym ogniu przez 55 do 60 minut lub do momentu złożenia jajek.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
Aby udekorować, wyciąć pięć 1-calowych kształtów płatków poinsecji z papryki; ułóż w środku naczynia, aby przypominać kwiat poinsecji. Włóż 2 lub 3 gałązki kolendry między płatki. Lub posiekać paprykę i kolendrę; posypać wierzchem.
Aby służyć, pokroić w kwadraty. W razie potrzeby, top z salsą i kwaśną śmietaną.