Black Bean and Butternut Squash Chili
Black Bean and Butternut Squash Chili to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.56 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 371 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, paprykę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Dynia Czarna Fasola Chili, Chili z czarnej fasoli z dyni, oraz Black Bean Butternut Squash Chili.
Instrukcje
Ciepły olej na dużej patelni na średnim ogniu. Podsmaż cebulę do miękkości, o 3 protokół.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodaj paprykę i jalapeos; smażyć do miękkości, o 3 protokół.
Przenieść mieszaninę pieprzu do powolnej kuchenki. Wymieszaj fasolę, pomidory, chili w proszku, kminek i oregano. Ułóż squasha na górze. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 6 godzin.
Doprawić chili solą i pieprzem.
Podawać z kwaśną śmietaną, salsą i innymi akompaniamentami, w razie potrzeby.