Biszkopt z polewą jagodową
Biszkopt z polewą jagodową może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 1,16 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 7G tłuszczu i w sumie 176 kalorii. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis z Taste of Home wymaga soku pomarańczowego, jajek, cukru cukierniczego i cukru. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 27%. Ten wynik jest raczej zły. Ciasto Jagodowe Z Polewą Kokosową, Ciasto kawowe z jagodami z posypką Streussel, oraz Ciasto kawowe z jagodami z posypką do miękiszu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Pozostaw jajka w temperaturze pokojowej na 30 minut. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia; odstawić.
Umieść ruszt piekarnika w najniższej pozycji. Rozgrzej piekarnik do 325°. W dużej misce ubij żółtka, aż lekko zgęstnieją. Stopniowo dodawaj cukier, ubijając, aż będzie gęsty i cytrynowy. Zmieszaj sok pomarańczowy.
Dodaj suche składniki do mieszanki żółtkowej, aż dobrze się połączą
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego do białek; czystymi naganiaczami ubijaj wysoko, aż będzie sztywna, ale nie sucha. Złóż czwartą część białek w ciasto, a następnie złóż pozostałe białka.
Delikatnie łyżką do nie natłuszczonego 10-calowego. patelnia do rur; wygładź górę.
Piec 50-55 minut lub ciasto odskakuje po lekkim dotknięciu. Natychmiast odwróć patelnię; całkowicie ostudzić.
Do polewy jagodowej w dużym rondlu połącz cukier, skrobię kukurydzianą i skórkę pomarańczową. Dodaj sok pomarańczowy, aż będzie gładki. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia. Dodaj jagody.
Na polewę śmietanową w dużej misce połącz śmietanę, cukier cukierniczy i wanilię.
Przejedź nożem boczną i Środkową rurkę patelni.
Wyjmij ciasto na talerz do serwowania; pokroić w plasterki.
Podawać z ciepłą polewą jagodową i polewą śmietanową.
W razie potrzeby udekoruj skórką pomarańczową.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Biszkopt naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "