Biszkopt wiśniowo-migdałowy z pistacjowym crème fraîche

Biszkopt wiśniowo-migdałowy z pistacjowym crème fraîche
Biszkopt wiśniowo-migdałowy z pistacjowym crème fraîche zajmuje mniej więcej 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka orzechów pistacjowych, cukier, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 115 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Migdałowy tort śliwkowy z Creme Fraiche, Babeczki jagodowo-migdałowe z Creme Fraîche, oraz Ciasto migdałowe z cytryną i Crème Fraîche Glaze.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię. Na gorąco dodajemy wiśnie, sok z cytryny, skórkę pomarańczową i cukier. Pozwól wiśnie gotować i zwolnić ich soki na 4-5 minut, aż będą miękkie i soki są syropy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Przenieś wiśnie do podstawy ceramicznego naczynia o średnicy 20-22 cm. W tym momencie możesz schłodzić danie do pół godziny przed tym, jak chcesz zjeść, a następnie zakończyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ceramiczna Forma CiastaCeramiczna Forma Ciasta
3
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
4
Aby zrobić polewę, umieść jajka i cukier w dużej misce i ubijaj, aż lekka i spieniona będzie najlepsza elektryczna trzepaczka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodaj ekstrakt i wodę z kwiatu pomarańczy podczas ubijania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Gdy mieszanina jest bardzo lekka i przewiewna, ubij śmietanę. Na koniec przesiać mąkę i szczyptę soli. Ostrożnie złóż je do mieszaniny jaj za pomocą dużej metalowej łyżki, aż nie będzie grudek.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Wlać mieszankę biszkoptową na wiśnie i użyć tylnej części łyżki, aby równomiernie przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
8
Piec przez 20 minut, aż dobrze wzrosną i równomiernie rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
9
Podczas pieczenia biszkoptu, wymieszać posiekane pistacje do crme frache i łyżkę do naczynia do serwowania. Gdy biszkopt jest ugotowany, wyjmij go z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez 10 minut, a następnie posmaruj cukrem pudrem i podawaj z pistacjowymi crme frache.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn