Biszkopt Czekoladowy
Biszkopt czekoladowy to deser, który służy 1. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i lacto ovo wegetariański przepis ma 2194 kalorii, 57g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodistę. Jeśli masz drobny cukier, krem Tatar, wanilia, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Biszkopt Czekoladowy, Biszkopt Czekoladowy, oraz Biszkopt Czekoladowy Pascha.
Instrukcje
Cukier, mąkę i kakao przesiać razem; odstawić. Białka ubić (w temperaturze pokojowej) z dużą prędkością miksera elektrycznego, aż do spienienia.
Dodaj krem z Tataru i wanilii. Beat 5 minut lub aż sztywne szczyty tworzą.
Posypać 1/4 mieszanki mąki na białka; delikatnie złożyć gumową szpatułką. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną mąki, dodając 1/4 na raz.
Łyżka do ungreased 10" tube pan z wyjmowanym dnem.
Piec w temperaturze 375 stopni przez 40 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko palcami. Odwróć patelnię na lejku lub butelce przez 2 godziny lub aż ciasto zostanie całkowicie schłodzone. Poluzować ciasto z boków patelni, za pomocą małej metalowej szpatułki; delikatnie wyjąć z patelni.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na biszkopt. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "