Biszkopt cytrynowy z kwaśną cytrynową mżawką
Przepis cytrynowy biszkopt z kwaśną cytrynową mżawką jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 111 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, cukier, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mało kto lubi ten deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Biszkopt cytrynowy z kwaśną cytrynową mżawką, Przegrzebki z cytrynową mżawką, oraz Ciasto Cytrynowe Mżawka.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce.
Połącz skórkę, 1 łyżkę soku z cytryny, ekstrakt, olej i jajka i dodaj do mieszaniny mąki, mieszając do dobrze wymieszanego (ciasto będzie suche i kruche). Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść lekko 7 do 8 razy. Podziel ciasto na pół. Uformuj każdą porcję w rolkę o długości 8 cali.
Umieść rolki 6 cali od siebie na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; spłaszczyć każdą rolkę do grubości 1 cala.
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut.
Wyjąć rolki z blachy do pieczenia; ostudzić przez 10 minut na stojaku z drutu.
Pokrój każdą rolkę po przekątnej na plastry 15 (1/2 cala).
Umieść plastry, ściąć boki w dół, na blasze do pieczenia. Obniżyć temperaturę piekarnika do 325; piec przez 10 minut. Odwróć ciasteczka; piec dodatkowe 10 minut (ciasteczka będą lekko miękkie w środku, ale twardnieją, gdy ostygną).
Wyjąć z blachy do pieczenia i całkowicie ostudzić na stojaku z drutu.
Połączyć 1 łyżkę soku z cytryny i cukru pudru, i skropić biszkopty.